Jug Srbije paralisan: Proglašena vanredna situacija, ljudi bez vode za piće, oštećeni putevi i mostovi

Štab za naredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme

  • 1

Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega.

Poplave u leskovačkom kraju: Ulice plivaju, kanalizacija poplavila kuće

Od 30. novembra do 1. decembra došlo je do izlivanja bujičnih potoka, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima i do prekida saobraćaja, navodi se u saopštenju na sajtu opštine.

Vanredna situacija proglašena je u naseljenim mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredo.

Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, u petak je došlo i do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za naredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije, kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

U vlasotinačkom "Vodovodu" kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će voda moći da se koristi u tehničke svrhe, dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi higijensku ispravnosti.

Do tada će u Vlasotincu i okolnim mestima kružiti tri cisterne koje će snabdevati stanovništvo i institucije pijaćom vodom.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    3. decembar 2017 | 08:00

    Baš me zanima, da li će Albanija poslati poruke saučešća i ponuditi pomoć.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA