U Vlasotincu i dalje vanredna situacija: Građani još nemaju pijaću vodu

Svaka jača padavina donosi iste probleme

  • 2

U opštini Vlasotince, u čijem delu je zbog obilnih padavina Opštinski štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju, građani još nemaju pijaću vodu, ali je počela sanacija vodozahvata i ubacivanje reke Rastavnice u vodosistem, čiji je kvalitet bolji od kvaliteta reke Vlasine.

NI BOŽJA KAZNA, NI KLIMATSKE PROMENE: Otkrivamo šta je STVARNO uzrok poplava na jugu Srbije (FOTO)

Noć u Vlasotincu je bila mirna, padala je slaba kiša, ali nove padavine ovog jutra donose zabrinutost, preneo je RTS.

Nivo reke Vlasine je u odnosu na subotu u ovo vreme opao za jedan metar i nema ugroženih domaćinstava.

Vanredna situacija u Vlasotincu i pet sela proglašena je iz preventivnih razloga kako bi se angažovala dodatna mehanizacija.

Svaka jača padavina donosi iste probleme - kada se reka zamuti, fabrika vode ne može da je prečisti, tako da dolazi do prekida u vodosnabdevanju, a bujični vodotoci se izlivaju na lokalnim putevima.

Printskrin: Youtube / InfoDesk Vlasotince

Predsednk opštine Zoran Todorović je rekao za RTS da je Vlada Srbije razumela problem i odobrila sredstva preko Kancelarije za javna ulaganja.

- Počela je sanacija vodozahvata i ubacivanje reke Rastavnice u vodosistem čiji je kvalitet mnogo bolji od Vlasine - rekao je Todorović.

On je istakao da je ovo drugi put za šest meseci da je oštećena putna infrastruktura u naseljenim mestima gde je proglašena vanredna situacija i dodaje da je Vlada odobrila sredstva i za neke infrastrukturne objekte.

Vlasotince nakon dva dana ima vodu, ali samo tehničku. Dok tri uzastopna uzorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu ne potvrde ispravnost vode, gradom će kružiti cisterne.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug i istok

    3. decembar 2017 | 17:13

    A, siptarima nude pomoć . Vlasotince u kolapsu. Logika?!

  • Po

    3. decembar 2017 | 19:34

    Dok bese TITA ulagase se u sve sada komsijske drzave,a srbima nista.Sada opet isto.Srbi izgradise Hrvatsku,Sloveniju,Crnu Goru,Makedoniju pa se svi oni odvojise.Osta Srbija sama u blatu ulice po gradovima i selima katastrofa.Svi oni imaju asvalte do seoskih kjca jos pre 40godina.A mi i dalje gazimo blato i to po gradovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA