Presuda koja je u momentu podelila Srbiju: Da li je 15 godina zatvora mala kazna za majku koja je ubila osmomesečnu bebu?

Na ovu prvostepenu presudu po kojoj je osuđena na 15 godina, Lakićeva i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu

  • 66

Današnja prvostepena presuda kojom je Tanja Lakić Mahud (38) osuđena na 15 godina zatvora zbog optužbi da je u septembru 2015. godine ubila svoju osmomesečnu bebu, uzazvala je brojne reakcije i komentare, među kojima je većina osuđujućih i onih koji smatraju da kazna blaga.

Ovim povodom pozvali smo Mirjanu Vagner koja se u praksi često susretala sa nasiljem u porodici. Ona, međutim, smatra da je kazna prevelika.

KAD STE ČULI DA JE MUŠKARAC DOBIO 15 GODINA

- Bez obzira što je majka bila narkoman u vreme ubistva, veštak je verovatno izjavio da je u vreme ubistva bila uračunljiva i zbog toga je dobila toliku kaznu. Inače bi bila manja. Smatram da ubistvo osmomesečne bebe jeste surovo i ja sam prva za drakonske kazne, ali u ovom slučaju je prestrogo kažnjena.

- Kad ste čuli da je neki muškarac za ubistvo dobio 15 godina - kaže Vagner podsetivši na slučaj Marka Nikolića (43) koji je ubio ženu i dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i za koga veruje da neće dobiti toliko.

Ona se osvrnula na praksu u Srbiji koja pokazuje da muškarci ubice i nasilnici u porodici i kad dobiju kaznu od desetak godina, dobiju neko pomilovanje i odleže pet, šest godina...

Policajci na terasi u Beogradu našli kesu: Kad su videli da je unutra mrtvo dete, odmah su uhapsili majku Tanju, a ona se ovako brani pred sudom! (FOTO)

Foto: Facebook

Podsetimo, beživotno telo bebe pronađeno je u septembru 2015. godine na terasi njenog stana u Južnom bulevaru, zamotano u najlonsku kesu.

Najpre joj je izrečena mera obaveznog lečenja narkomana i bila joj je uzrečena mera zabrane napuštanja stana, odnosno kućni pritvor.

Osuđena je zbog krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a tužilaštvo je za nju tražilo kaznu ne manju od 30 godina.

Ona je dodala da je bila pod dejstvom droge, zbog unosa veće količine heroina, metadona, spida i lekova za smirenje, te da ne zna ko joj je ubio dete jer se nalazila u delirijumu i postporođajnoj depresiji.

Na ovu prvostepenu presudu po kojoj je osuđena na 15 godina, Lakićeva i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. decembar 2017 | 17:15

    Malo je za takvog monstruma

  • Zato

    20. decembar 2017 | 17:40

    Sramota

  • mama

    20. decembar 2017 | 19:07

    Naravno da je kazna mala. Kao da je opravdanje sto je ona narkomanka? Svasta. Dete je trebalo oduzeti cim se rodilo. Ali su radile neke veze jer kako bi drugacije monstrum koji je ubio bespomocnu bebu i bacio je u djubre sedeo kuci sa nanogicom dok traje sudjenje?? I danas nakon presude zasto nije odmah odvedena u zatvor? Ona je goraod svih navijaca, organizovanog kriminala, dilera, ona je ubila svoju bebicu i bacila je u kantu jer joj je kvarila uzitak u drogama!?? Ona je zasluzila 40 godina, mada bih joj ja najradje dala smrtnu kznu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA