Gužve pred praznike uveliko počele, a dani pred nama će biti pakleni: Spremite se na zastoje od po nekoliko sati

Počela je navala i na granice, naročito sa Mađarskom i Hrvatskom

  • 1

Ušli smo u predpraznični period novogodišnjih i Božićnih praznika, kada se po pravilu dosta putuje. Pojačan saobraćaj je razlog da upozorimo vozače na više strpljenja i tolerancije u vožnji jer su mogući češći zastoji u saobraćaju sa povremeno usporenom vožnjom, kada se povećava i broj saobraćajnih nezgoda.

Šta je razlog večnom čekanju i gužvama u gradskom prevozu? Smanjen broj vozila ili odlazak oko 200 vozača iz GSP

U predprazničnim danima, zbog pojačanog saobraćaja često dolazi i do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, pa je naša preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

Vidljivost je ovih dana uglavnom dobra. Otapanje snega i porast dnevnih temperatura donose i učestale odrone koji predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji, posebno na putevima pored kamenih kosina, useka i klisura.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja na putničkim terminalima nisu duža od 30 minuta, osim na GP "Kelebija" gde se vozila zadržavaju oko sat vremena na ulazu u Srbiju.

09.30 - Saobraćaj pojačan, vidljivost dobra

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav

    24. decembar 2017 | 09:52

    Sinoc sam isao iz nemacke za italiju na ulazu u svajcarsku niko me nije kontrolisao na ulazu u italiju bilo 50tak auta ispred mene za 3 minuta ja sam prosao eto sta je zapad .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA