≫ 

Prva ovakva prognoza od početka godine, stigla i upozorenja za pojedine krajeve Srbije: Zima se vraća, spremite se za minuse već u nedelju

U ponedeljak će vetar biti u slabljenju i očekuje se postepeni prestanak padavina, dok se toplije vreme uz povremenu kišu može očekivati od utorka

  • 0

U većem delu Srbije, osim na severu, u nedelju se očekuju potencijalno opasne vremenske prilike koje zahtevaju oprez. Kako je RHMZ najavio, u nedelju će na području skoro cele Srbije nastupiti žuti meteoalarm zbog mogućih snežnih padavina.

Današnja vremenska prognoza (13. januar 2018): Hladno i oblačno, uglavnom suvo, osim na istoku i planinama - tamo će se zabeleti!

Prema podacima RHMZ-a, snežne padavine se očekuju na Kosovu i Metohiji, u zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji, Pomoravlju i Šumadiji.

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobicajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ-a u opisu značenja žutog meteoalarma.

U ponedeljak će vetar biti u slabljenju i očekuje se postepeni prestanak padavina, dok se toplije vreme uz povremenu kišu može očekivati od utorka.

Printskrin: hidmet.gov.rs

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA