≫ 

Ko pijan završi u bolnici na trežnjenju, sam plaća troškove lečenja (FOTO)

Zakona o zdravstvenom osiguranju navodi da obavezno zdravstveno osiguranje građana ne obezbeđuje pružanje zdravstvene zaštite u slučaju lečenja akutnog pijanstva

  • 26

Ne postoji noć u Beogradu, a da se neko zbog alkoholisanosti ne odveze u bolnicu na trežnjenje. Zbog trovanja alkoholom godišnje se na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu zbrine oko 2.000 pacijenata, međutim, malo ko zna da se lečenje u njihovom Centru za kontrolu trovanja plaća.

ISPOVEST MIRJANE IZ BEOGRADA, KOJA SE GODINAMA NIJE TREZNILA: Postala sam alkoholičarka, a onda mi je u udesu poginuo dečko

Izuzetaka nema, i to je kako smo uspeli da saznamo, jedna od preventivnih mera.

U prevodu, ko ima novca da kupi alkohol, ima i za trežnjenje i lečenje.

Naime, na VMA postoji obaveštenje koje se vrti i po društvenim mrežama da svi pacijenti koji se leče na Klinici za toksikologiju od akutnog pijanstva plaćaju lečenje, bez obzira na zdravstveno osiguranje.

Foto: pixabay.com/Telegraf

Na VMA za Telegraf.rs kažu da takvi pacijenti u potpunosti plaćaju svoje lečenje.

Pacijenti lečeni zbog akutne alkoholisanosti u Klinici za urgentnu i kliničku toksikologiju Nacionalnog centra za kontrolu trovanja u troškovima lečenja učestvuju u visini od 100 odsto - navode na VMA i dodaju da je sve regulisano u u skladu sa tačkom 7 člana 61. Zakona o zdravstvenom osiguranju Srbije:

- U njemu se navodi da obavezno zdravstveno osiguranje građana ne obezbeđuje pružanje zdravstvene zaštite u slučaju lečenja akutnog pijanstva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zaključak je da, ko ima novca da pije u kafani, ima i 8.000 dinara i više za pregled i  trežnjenje na infuziji.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    26. januar 2018 | 00:17

    A kad se neko predozira on ne placa? Pa ispada bolje se drogirati, uvazeniji si clan drustva. A ok je da se placa ali zasto 8000? Za jednu infuziju

  • Srbija

    25. januar 2018 | 23:38

    Posteno

  • Zdravko

    26. januar 2018 | 00:40

    I treba da plaćaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA