Prokupčani su uputili hitan poziv alpinisti. Igor je dojurio čak iz Niša i popeo se na klizav krov. Tada su nastale OVE FOTOGRAFIJE

Slike hrabrog Igora obišle su celu Srbiju

  • 4

Usled velikih snežnih padavina prethodnih dana došlo je do nakuplјanja snega na krovu prokupačkog Doma kulture, a niske temperature dovele su do zamrzavanja oluka. Pojava vlage i mogućnost njenog kontakta sa električnim instalacijama primorala je zaposlene Doma kulture na brzu reakciju.

"Čula sam pucketanje i u sekundi se srušilo celo brdo": Potresno svedočenje Prokupčanke koja je sa decom za dlaku izbegla smrt (FOTO)

Ipak, u Prokuplјu ne postoji služba koja je zadužena za čišćenje snega sa krovova.

Foto: Telegraf

- Poslove uklanjanja snega sa krovova  u Prokuplјu ne obavlјa ni jedna firma i Dom kulture je kontaktirao Alpinističko- planinarski klub „MOSOR“ iz Niša koji je odmah poslao svoju mobilnu ekipu- kazala je direktor Doma kulture Tijana Petrović.

Foto: Telegraf

Tako je za čišćenje angažovan alpinista Igor Radisavlјević (37) iz Alpinističko-planinarskog kluba „MOSOR“ iz Niša. Sa svojom opremom uz malu pomoć zaposlenih Igor se popeo na krov i čistio sneg.

Foto: Telegraf

Kako kaže ovo nije prvi put da obavlјa ovaj posao, a ekipa ovog kluba prošle godine je tako čistila i krov Kliničkog centra Niš.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA