≫ 

Ovo je lažna doktorka Višnja koja je 3 godine "lečila" decu u Vršcu: Prevaru krila i od porodice (FOTO) (VIDEO)

Ministar zdravlja Zoran Lončar danas naložio rigoroznu kontrolu svih medicinskih diploma prilikom zapošljavanja novih zdravstvenih radnika

Ministarstvo zdravlja podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu krivičnu prijavu protiv Višnje Đumić (32) koja se tri godine lažno predstavljala da je lekar i tako radila na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Vršcu.

Lažni doktor iz Srbije vara ljude obolele od raka: Uzima im na hiljade evra, pa im podvaljuje savete sa Jutjuba (FOTO)

Ona je te tri godine bez diplome Medicinskog fakulteta "lečila" najmlađe stanovnike i srećom, bar još nije utvrđeno, nijedno dete nije bilo životno ugroženo.

Višnja je tri godine bez diplome Medicinskog fakulteta "lečila" najmlađe stanovnike Foto: Facebook

Kako je otkrio Antikorupcijski tim Ministarstva zdavlja Đumić je decu "lečila" od decembra 2015. do 3. aprila 2018. Istragom je utvrđeno da je prvo radila kao pripravnica-volonterka, a nakon što je prošla pripravnički staž i kao doktor medicine.

Opšta bolnica u Vršcu gde je lažna doktorka "lečila" decu Foto: Google Street View

- Na osnovu falsifikovane diplome doktora medicine, u martu 2016. godine Đumićeva je potpisala ugovor o volonterskom obavljanju pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita u cilju pripreme i osposobljavanja za samostalni rad - stoji u prijavi Ministarstva zdravlja koja je prosleđena tužilaštvu na postupanje.

OBRUKALA OCA, UGLEDNOG NEUROPSIHIJATRA

Kako saznajemo, Đumićeva je zaista upisala Medicinski fakultet školske 2005/06. godine, ali je položila ispite samo iz prve godine. Ona je sve ove godine lagala i porodicu, a najviše je obrukala svog oca, uglednog neuropsihijatra.

I roditelje slagala da je diplomirala: Višnjina majka ćerku na odbrani diplomskog rada sačekala s cvećem i poklonima Foto: Privatna arhiva

Kad je došlo vreme da se brani diplomski rad, porodici je rekla pogrešno vreme. Kad su otac i majka došli do fakulteta gde je trebalo da slušaju odbranu rada svoje ćerke, na ulazu u fakultet ih je dočekala ćerka Višnja koja im je saopštila da nešto iskrslo i da je ranije tog dana morala da odbrani diplomski. Roditelji nisu sumnjali u svoju "uzornu" ćerku i dočekali su je u zagrljaju i sa cvećem i poklonima za "položeni" diplomski i završetak Medicinskog fakulteta.

Za vreme koje je provela u Službi pedijatrije sa neonatologijom u Vršcu, Đumićeva je nezakonito zaradila 1.113.246 dinara, a na štetu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i Opšte bolnice u Vršcu.

MINISTAR LONČAR: STROŽA KONTROLA DIPLOMA PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika i da će biti kontaktirani i fakulteti gde je ona stečena.

Neće prevarante među svojim osobljem: Ministar Zoran Lončar Foto: Tanjug/Tanja Valic

Konkurs za zapošljavanje zdravstvenih radnika sprovode zdravstvene ustanove, a Lončar kaže da će, nakon što je otkrivena žena koja je sa lažnom diplomom lekara lečila decu u Vršcu, ministarstvo proveriti svaki sumnjiv slučaj koji se pojavi.

On je poručio svima koji pomisle nešto slično da urade "da će do svakog od njih doći i da će se svaki sumnjiv slučaj diplome biti proveren".

- Moramo da uradimo kontrolu. Sada ćemo još budnije sve to posmatrati, proveravati, kontaktiraće se fakulteti, sve ostale ustanove odakle dođe taj dokument, jer nismo se nadali da neko tako nešto može da uradi - rekao je ministar.

VIDEO: Pogledajte šta je izjavio ministar zdravlja Zoran Lončar povodom otkrića lažne doktorke:

Daljinac

(Telegraf.rs/I. Čorbić/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beba

    5. maj 2018 | 00:10

    Nije u redu sto je to radila, ali ne treba je sad obesiti.... i gde su slike onih pedofila , manijaka , ubica?

  • XY

    4. maj 2018 | 23:47

    Dobro je da se nije domogla mesta hirurga

  • Boza zemunac

    4. maj 2018 | 21:05

    O njoj slika,puno ime i prezime a razni lopovi,pedofli i ubice pod pseudonimom.E Srbijo lepa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA