I njoj su udarili blokadu: Majka sa bebom pokušala da se probije usred protesta po najvećoj vrućini, ali joj nisu dali! (VIDEO)

Nisu svi bili radi da protestvuju tokom najtoplijeg dana u godini

  • 65

Blokada saobraćaja zbog povećanja cene goriva, koja je juče paralizovala nekoliko gradova širom Srbije, nije većini učsnika u saobraćaju bila po volji. Iako se najavljivala danima ranije, mnogo ljudi nevoljno se našlo usred protesta, bez mogućnosti da iz njih izađe.

Kako su svetski mediji preneli vest o protestu i blokadi u Srbiji zbog cene goriva (FOTO)

Među njima bila je i jedna porodica sa malim detetom, koja je pokušavala da stigne do Požarevca, ali ih je u tome sprečila kolona zaustavljenih automobila.  Snimak na kome jedna žena, majka deteta, ubeđuje druge vozače da njena kola propuste počeo je da kruži društvenim mrežama.

- Ja vozim svoje dete, vidite kolika je temperatura? Dete mi je stvarno malo, šta će da se desi ako mu nešto bude - pitala je ona okupljene vozače.

U blokadama je juče učestvovalo na hiljade vozila Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Jedan od njih je je odgovorio da će, ako propusti nju, morati da pusti i još neke vozače iz kilometarske kolone koja se protegla kolovozom iza njih, te da ako se sada pomere "niko više decu i neće voziti".

Zabrinuta majka na to je pitala zbog čega, s obzirom na temperaturu, nisu odabrali neko drugo vreme da protestvuju, na šta su joj okupljeni odgovorili da je upravo poenta blokirati saobraćajnice u najvećem špicu. Jedan od njih joj je onda pokazao kojim putem da se vrati i kako da zaobilaznom cestom dođe do Požarevca.

Na kraju vratila do svojih kola, gde je policajac pokušao da je uteši, ali je žena sve vreme ponavljala da nije u redu to što je zarobljena u nečemu u čemu ne želi da učestvuje.

- I ja to isto gorivo plaćam. Kako da budem sa vama sa malim detetom? Trebalo je i vi da ovde dovedete vaše unuče, ili vaše dete, pa da stojite na 40 stepeni i da mu ne date ni vodu, ni ništa. Bezobrazluk - odgovorila je ona, ušla u svoja kola i upalila motor.

(Telegrarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    9. jun 2018 | 12:10

    Dakle da dignu cene goriva na 300 din po litru mi treba da ćutimo i spustimo glavu. E pa neću. Pristalica sam vladajuće koalicije ali neću da ćutim.

  • Stefan85

    9. jun 2018 | 12:49

    Davno cuven slogan SSSS je isto tako davno zaboravljen. E to je osnovni problem kod nas. Jer mi Srbi ni I cemu ne mozemo da budemo jedinstveni. Ovo gorivo ako pojeftini bice jeftinije svima, tako da ce najbolje da prodju ovi sto ih kao ne zanima protest, sto im je to kao glupo, sto izmisljaju razne razloge da ne ucestvuju. Umesto da stisnemo ono sto nemamo I natocimo po flasicu vode I ostojimo na suncu sat vremena, mi samo nesto izmisljamo I lazemo se...

  • Tata

    9. jun 2018 | 10:41

    Mama je trebala da zna za protest. Mesec dana se prica o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA