Novinaru Stefanu garantovana sva prava: Ministar Stefanović očekuje kompletnu izjavu Cvetkovića do kraja večeri

- Nakon toga ćemo konsultovati tužioca a za dalje korake - rekao je ministar unutrašnjih poslova

  • 35

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je večeras da su novinaru Stefanu Cvetkoviću, koji u Upravi kriminalističke policje daje iskaz, garantovana sva prava.

Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav, nalazi se u našim rukama: Vanredno obraćanje predsednika Vučića zbog nestanka novinara (FOTO) (VIDEO)

Nestali novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nađen je živ i zdrav danas u ranim poslepodnevnim satima u širem reonu te opštine.

- Pošto vidim da je bilo zabrinutosti - on ima sva prava, pružene su mu sve mogućnosti pravne zaštite, njegova bezbednost je potpuna, u zgradi MUP-a je, ima i potpunu zdravstvenu zaštitu. Ali čitava priča je dosta čudna - rekao je Stefanović za RTS.

Očekuje da će se u naredna dva dana znati kompletna istina šta se dogodilo, ko je u svemu tome učestvovao i zbog čega.

Foto: mup.gov.rs

- Očekujem da ćemo do kraja večeri imati kompletnu prvu izjavu (Cvetkovića), nakon čega ćemo konsultovati tužioca a za dalje korake - rekao je ministar.

Stefanović kaže je da je ostvaren određeni napredak u istrazi.

- Od početka se pojavljuju informacije koje nisu konzistentne sa informacijama dobijenim direktno tokom istrage - ukazao je on.

NDNV: Saopštite gde se sada nalazi novinar

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zatražili su od nadležnih državnih organa da saopšte gde se sada nalazi novinar Stefan Cvetković i da li ima zakonom predviđenu pravnu zaštitu.

Oni traže i informaciju o tome da li trenutno Cvetković daje iskaz, kome i u kom svojstvu, kao i kada je tačno pronađen, a takođe, ako je u svojstvu osumnjičenog, da li ima advokata i ko je on.

"Zahtevamo da svi detalji o slučaju Cvetković budu razjašnjeni do kraja i saopšteni javnosti, a tražimo i da predstavnici novinarskih udruženja imaju priliku da što pre razgovaraju sa njim", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarnojević Arsenije

    15. jun 2018 | 21:29

    Kada se klupko bude odmotalo biće hapsenja .

  • Nada

    15. jun 2018 | 22:12

    Verujem da ce gospodin Cvetkovic imati sve potrebne i neophodne uslove da mu bilo dobro i da bi mogao da isprica istinu,koju svi mi posle tolike brige zasluzujemo da cujemo!

  • Peki

    15. jun 2018 | 21:09

    Ima Cvetković mnogo toga da objasni...Najvažnije je da je živ i zdrav...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA