≫ 

Albanci i Srbi u kampu Bondstil na Kosovu i Metohiji zajedno uče o NATO

Dvadeset mladića iz Albanije i 15 srpskih mladića iz kosovskog grada Silovića stigli su autobusom u kamp Bondstil ujutro 16. juna. Oni su prisustvovali predavanju o istoriji i misiji NATO od strane izvršnog direktora MNBG-E Majka Majka Kapelmana

  • 6

Albanci i Srbi sa Kosova i Metohije su 16. juna posetili Kamp Bondstil na Kosovu, da bi saznali više o multinacionalnoj borbenoj grupi NATO-a. Poseta je obavljena zbog inicijative za ubrzavanje NATO od strane ambasade SAD-a u Albaniji, piše dvidshub.net.

Kosovske snage (KFOR) su međunarodne mirovne snage pod vođstvom NATO-a koje su odgovorne za održavanje sigurnog i sigurnog okruženja i slobode kretanja na Kosovu od 1999. godine. Načelnik štaba KFOR Brig Gen Lorens Pauel je predložio da Camp Bondsteel bude odlično mjesto za učenje albanske omladine o NATO-u. Komandant MNBG-E Nik Dučić odlučio je da pozove i kosovsko-srpsku omladinu da prisustvuje.

Dvadeset mladića iz Albanije i 15 srpskih mladića iz kosovskog grada Silovića stigli su autobusom u kamp Bondstil ujutro 16. juna. Oni su prisustvovali predavanju o istoriji i misiji NATO od strane izvršnog direktora MNBG-E Majka Majka Kapelmana.

- Moja svrha je bila da se razjasne bilo kakve potencijalne zablude i mitovi o NATO-u - rekao je Kapelmann i dodao:

- Zahvalan sam što imam priliku da stupim u kontakt sa mladim ljudima koje podržavamo.

Nakon ručka, otišli ​​su do linije letenja kako bi saznali više o helikopterima. Dan se završio druženjem vojnicima, uz odbojku, košarku, igre, grickalice i davali izjave za KFOR Radio i 4U Magazin.

- Mladići su baš kao i svaka grupa srednjoškolaca - rekao je organizator događaja kapetan Gent Kepuska i dodao da su vremenom počeli da sarađuju.

Tokom igara i sportova, mladići su bili pomešani pa je svaki tim imao i srpsku i albansku decu.

VIDEO: NATO bombardovanje Kineske ambasade 1999. - slučajno ili namerno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    20. jun 2018 | 17:07

    Šta se može naučiti od NATO alijanse sem kako biti poslušan i odan podanik agresora, čiji je krajnji cilj zaštita američke nacije, koja je koncentar tj.mešavina svih svetskih nacija od koje je mnogo starija moja taraba na selu.

  • Тодорић

    20. jun 2018 | 19:29

    Свашта! Да наши уче од Нате??? Ха,ха,хааааа!!! Бисер! Јел од оних што су са висина гађали картонске тенкове,и микроталасне рерне,и којима смо скинули невидљивог? Сваки мој дорћолац од 12 год је вештији борац од њих. Ната је само силеџија,и лопов.

  • Dusanka

    20. jun 2018 | 18:05

    Da li ih uče i o uranijumu ,kad baciš na nedužne ljude ,koliko će da još žive .Mozda su trebali da kažu albancima ,da uranijum neće da ih još dugo ostavi u životu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA