≫ 

Spisak za ekskurziju predškolaca frapirao roditelje: 7 trenerki, 5 šortseva, 3 preobuke za diskoteku i maskenbal odelo! (FOTO)

Problem je što i kad se spakuje sve navedeno, ko će da nosi toliku torbu

  • 9

Ekskurzije, rekreativne nastave i letovanja sa školom odavno nisu za svačiji džep, ali roditelj koji dete pošalje na put ima i dodatne troškove. Prosečnoj srpskoj porodici spisak stvari za detetovo letovanje sa drugarima iz razreda predstavlja "ozbiljan udar na budžet", a detetu ozbiljno opterećenje za kičmu.

Velika promena u đačkim ekskurzijama: Deca mogu da zaborave na inostranstvo, samo jedan razred ima pravo da izađe iz Srbije

Čitalac Telegrafa poslao je na adresu naše redakcije spisak koji su dobili u obdaništu njegove ćerke, pta je sve potrebno da pripreme za letovanje. Kako sam kaže, pola plate mu je trebalo da opremi dete za polazak, a kada su sve kupljeno morali da spakuju, kofer je bio veći od ćerke.

Pored peškira, pidžama i veša, vaspitači traže sedam kompleta trenerki, pet šortseva, pa čak i maskenbal-kostim, što uopšte nisu jeftine stavke. Pretpostavimo da svako dete u proseku ima dve trenerke i da nema maskenbal kostim, što znači da pored troškova smeštaja i puta, roditelji moraju da izdvoje još minimum desetak hiljada dinara.

Problem je što i kad se spakuje sve navedeno, ko će da nosi toliku torbu - dete ili dva vaspitača na grupu dece?

Foto: Telegraf

Roditelj čije dete ide u jedan od beogradskih vrtića u kome je dobilo ovaj spisak, ostao je bez teksta.

- Odakle mom detetu sedam trenerki. To znači da svaki dan treba da nosi drugu trenerku, pa to nema ni kod kuće! - šokiran je Vladislav P. (43).

Zanimljiva je činjenica da svako dete, kako kaže ovaj otac, treba da ponese tri slatkiša i tri slane grickalice po svom izboru, koje će dati vaspitačima, a oni će sve to jednako raspodeliti na decu. Takođe, neophodno je spremiti i paket vode od 12 flašica od po pola litra. I to se daje vaspitačima, pa će oni sve, kako su objasnili, raspodeliti deci tokom boravka na sedmodnevnoj ekskurziji.

Ne možemo a da se na zapitamo ko je osmislio ovaj spisak i da li je to proizvoljna odluka "iskusnih" vaspitača, ali čija god da je zamisao, nije za prosečnu srpsku porodicu.

VIDEO Jedva čekali leto i zamalo izgubili glave:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    25. jun 2018 | 11:23

    Pod broj 1) ja ne bih ni pustio moje dijete koje je u vrtiću da ide na ljetovanje! Koja glupost! I ako mu šta bude ,ko će da odgovara? A,ovdje se još sjekiraju oko sedam trenerki??? Ko ima sedam trenerki,pobogu ljudi:(

  • Mm

    25. jun 2018 | 11:31

    E da ne očekujete da nastavnici, vaspitači ili možda deca peru stvari na ekskurziji. Treba spakovati preobuku za svaki dan. To sto se kod kuce pali masina svaki ili svaki drugi dan toga nema na rekreativnoj ili ekskurziji. I te stvari ostaju tom detetu kad se vrati pa moze da nastavi da nosi. Ne dužite buku bez potreba. Vi koji se ne slazete spakujte dve trenerke pa kad na slikama vidite da je dete uflekano nemojte se čuditi.

  • МунЗе

    25. jun 2018 | 11:46

    Летовање у вртићу???? Дискотека??? Ало, шта је са мозгом???? Ајде боље смислите то!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA