Šestu godinu zaredom: Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" počinje 16. jula

Novina od ove godine je da je na programu i učenje znakovnog jezika

  • 0

Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" počinje 16. jula i trajaće do 11. avgusta na novosadskoj plaži Štrand.

Šestu godinu za redom Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija organizuju ovaj događaj koji za cilj ima promovisanje jezika na jezicima manjina, kulturu i običaje manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini.

Kroz jezičke radionice, koje se održavaju svakog radnog dana od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu, deca uzrasta od 5-12 godina imaće priliku da nauče 20-tak pojmova dnevno i da se upoznaju sa kulturom i običajima mađarske, rumunske i rusinske manjinske zajednice.

Novina od ove godine je da je na programu i učenje znakovnog jezika. Namera nam je da upoznamo decu sa znakovnim jezikom, jer je znakovni jezik maternji jezik osoba koje imaju neki stepen oštećenja sluha.

Foto: Dávid Csilla

Subotom se održavaju dobro poznati kvizovi provere znanja stečenog tokom nedelje. Kako je jedan od ciljeva ovog događaja i promovisanje aktivnog boravka u prirodi, i ove godine u saradnji sa Šumskom zajednicom Beočin, kvizove održavamo na prelepom lokalitetu Rim koji se nalazi na Fruškoj gori, u srcu šume, iznad Beočin sela. Podsećamo, lokalitet Rim je u vlasništvu Šumske zajednice Beočin, koja je najstarije udruženje privatnih vlasnika šuma u Evropi, ustanovljeno 1903. godine.

Kao i prethodnih godina, uz pomoć sponzora, obezbedili smo vredne nagrade za učesnike radionica. Otvaranje ogranka Biblioteke na Štrandu je 01. avgusta. Sve informacije na Facebook stranici "Pod krošnjama na Štrandu".

Foto: Promo

Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada

Generalni sponzor je kompanija Coca Cola, a Sponzor nedelje znakovnog jezika je Eurobanka.

Zvanična kafa događaja je Doncafe.

Donatori: Infostud i Tangram

Prijatelji: Gradsko zelenilo, Fruškać, Green Adventure Fruška gora i Šumska zajednica Beočin

Izvor: Heror Media Pont

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA