Javio nam se rođak srpskog spasioca koji je izvukao decu iz pećine na Tajlandu: Pre godinu dana Ivan je imao strašnu nesreću (FOTO)

Ivanov rođak kaže da se uopšte nije iznenadio kada ga je ugledao među spasiocima

  • 4

Ni trenutak nisam strahovao za Ivana iako sam sa strepnjom pratio vesti o spasilačkoj misiji, naročito nakon stradanja jednog ronioca. Znao sam da je Ivan najsposobniji i bio sam uveren da ako deca budu spašena, to će biti njegovom zaslugom. Ponosan sam na ono što je uradio, kao da mi je rođeni sin - kaže Nišlija Kine Nikolić, rođak Srbina koji je učestvovao u spasavanju dvanaest mališana i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu.

- Nikolić, penzionisani profesor umetnosti odrastao je sa Ivanovim ocem Miloradom, a dobar deo života je sa njim proveo i u Danskoj gde je završio Kraljevsku umetničku akademiju.

Zdravo, moje ime je Biv i sada sam dobro: Tajlandski dečaci se obratili svetu koji je danima strepeo zbog njih

- I moji i njegovi su iz Žitnog potoka, očevi su nam bili policajci, obojica su službovali u Babušnici gde smo se najviše i zbližili. Milorad je dobio posao u Nišu u Tehničkoj školi, ja sam došao za njim, a kada je otišao u Dansku i tamo sam ga pratio. On je tamo dobio posao u jednoj danskoj firmi, a ja sam sticajem okolnosti stanovao kod žene koja će mu postati supruga i roditi mu Ivana i Nikolu - opisuje Ivanov životni put njegov rođak.

Ivan Karadžić/ Foto: Facebook/Ivan Karadzic

- Miloradu je bilo stalo da očuva vezu sa rodnom grudom, snovi su mu stalno dolazili u Srbiju kod dede i babe, ali su prestali nakon njihove smrti. Ivan je često bio kod mene u Nišu, mnogo je voleo da crta, a privlačilo ga je i programiranje video igrica. Pre petnaest godina otišao je sa bratom kao turista na Tajland koji ga je oborio s nogu. Vratio se u Dansku, prodao stan i preselio se tamo. Otvorio je školu ronjenja za turiste i odlučio da tamo zauvek ostane - dodaje.

Nikolić kaže da se uopšte nije iznenadio kada je među spasiocima ugledao Ivana.

- Verovao sam u njega, znao sam da je hrabar, da dobro poznaje pećinu, te da je za razliku od ostalih članova ekipe znao jezik i bio u stanju da komunicira sa decom. Ono što njegov podvig čini još većim je to što je prošle godine imao saobraćajnu nezgodu, polomio je vilicu, ali ga ni to nije sprečilo da svakog dana roni. Svaka mu cast, to je jedino što nakon svega mogu da kažem - zaključuje Nikolić.

VIDEO: Kako je izgledalo spasavanje dece iz pećine

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    16. jul 2018 | 23:42

    Želim mu sreće onoliko koliko i sam ima hrabrosti da se upusti u misije, kao što je bila ova.

  • S .M.

    17. jul 2018 | 06:48

    Bravo Srbine neka ti Bog vrati za herojstvo koje si učinio.

  • Sumadinac

    17. jul 2018 | 08:14

    Pratio sam vu akciju,i citao puno o Uvanu, bravo Ivane bog te pozuveo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA