Nisu hteli da im naprave teren za decu u selu, pa su ga sami postavili, ali - nasred magistrale! (FOTO)

Kako kažu, lokalna samouprava je gluva za njihove molbe, jer u selu ima oko četrdesetoro dece i mladih i ukupno 120 stanovnika

  • 7

Meštani kuršumlijskog sela Rudare rešili su da daju do znanja svima da postoje, pa su postavili košarkaški koš za decu na putu koji iz ovog sela vodi ka Prolom banji.

Kako kažu, lokalna samouprava je gluva za njihove molbe, jer u selu ima oko četrdesetoro dece i mladih i ukupno 120 stanovnika.

- Svake godine nam obećavaju da će pomoći u uređenju igrališta u selu i ništa. Ovog puta mi smo uzeli stvari u svoje ruke i za decu napravili koš na jedinom mestu gde on može da bude. Drago bi nam bilo da se javi neka organizacija koja bi donirala uređenje igrališta, jer od kuršumlijske opštine dobijamo samo prazna obećanja - kazao je meštanin Rudara, Aleksandar Lukić.

O bezbednosti dece koja se igraju na jedinom mestu koje je za njih, brinu sami meštani Foto: Telegraf

On dodaje da o bezbednosti dece koja se igraju na jedinom mestu koje je za njih, brinu sami.

Simbolika koša je jaka s obzirom da je Prolom banja najpoznatija turistička destinacija u opštini, a opština mnogo ulaže u njen razvoj.

Ovo selo je delimično na magistrali Niš - Priština i najveće je selo pre administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Svakodnevno ovim putem prođu hilјade vozila koja saobraćaju na ovoj relaciji.

Pokušali smo nekoliko puta da kontaktiramo predsednika opštine Kuršumlija, Radoljuba Vidića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovke

    23. jul 2018 | 18:45

    Ovo je pravi marketinški potez koje je odradilo selo. Sada je informacija o njihovom problemu dospela u pola medija po Srbiji. Ovakvim prozivanjem pojaviće se novi teren vrlo brzo.

  • Xxxx

    23. jul 2018 | 17:04

    Resenje im je iskreno receno poprilicno "debilno"...

  • VladimirR

    23. jul 2018 | 15:38

    Lokacija terena najavljuje, daleko bilo, varijaciju u broju mladih koji se bave košarkom. Valjalo bi nešto svrsishodno preduzeti da ne bi lelekali nad sudbinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA