Srbi kod zubara krenu tek kad glava počne da puca od bolova, a zabluda je velika gde idu pre - kod privatnika ili u državnu ordinaciju (CENE)

Uporedili smo cene lečenja po domovima zdravlja, na Stomatološkom fakultetu u Beogradu i nekim privatnim klinikama. Cene se svakako još uvek razlikuju, ali primetno je da i usluge državnih stomatologa polako postaju skuplje

  • 11

Lečenje i nega zuba je poslednjih godina za mnoge građane postalo luksuz, o čemu govori i poražavajuća statistika - svakom četvrtom građaninu Srbije nedostaje više od 10 zuba.

Kod stomatologa se, uglavnom, odlazi tek kada glava puca od bolova i vađenje bude neminovno. U tim trenucima, uglavnom novčanik određuje da li će se pacijent uputiti ka Domu zdravlja ili ka privatnoj ordinaciji.

Ako želite zdrave zube - izbegavajte ovu hranu i ovako jedite zdrave namirnice

Uporedili smo cene lečenja po Domovima zdravlja, na Stomatološkom fakultetu u Beogradu i nekim privatnim klinikama. Cene se svakako još uvek razlikuju, ali primetno je da i usluge državnih stomatologa polako postaju skuplje.

Foto: Telegraf

Pravo na besplatno lečenje u državnoj ustanovi imaju deca do 18 godina, studenti do 26 godina, trudnice, socijalno ugrožene kategorije stanovnika, stariji od 65 godina, dok radno sposobno stanovništvo plaća po cenovniku koji utvrđuje Upravni odbor svake ustanove.

Cene u domovima zdravlja su još uvek niže od najjeftinijih privatnih stomatoloških ordinacija, ali ponekada deluje da pacijenti nemaju poverenja u stomatologe u državnim ustanovama.

Ovo su cene po kojima se možete orjentisati kada krenete kod zubara, ali se nadamo da to ne činite kada ne znate šta ćete od bolova.

U komentarima nam pišite ko, osim vas, brine o vašim zubima i za čije usluge se vi radije opredeljujete.

(S. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA