≫ 

Briljantni srpski pas postao prvak sveta: Ima samo 21 mesec, a pobedio je 39.000 njih na najmasovnijem i najvećem takmičenju (FOTO)

Ova prokupačka maza je time postao napopularniji srpski pas u ovoj godini

  • 23

Na nedavno održanoj svetskoj izložbi pasa u Amsterdamu, Horreum Bently Paladin, pas vlasništvo Lazara Milosavljevića osvojio je prvu nagradu, odnosno postao je prvak sveta.

Pas za volanom! Ovaj mališa se veoma fokusirao na vožnju (VIDEO)

On se takmičio u ogromnoj konkurenciji. Ukupno je učestvovalo 39.000 pasa iz čitavog sveta. Ova prokupačka maza je time postao najpopularniji srpski pas u ovoj godini. On je engleski bulterijer, a izložba je u organizaciji Međunarodne Kinološka Federacije FCI.

Najbolji pas na svetu; Foto: Telegraf

- Ovo je ogroman uspeh za srpsku kinologiju, Kinološko društvo Prokuplje i naravno za mene. Sav trud se isplatio i zaista sam ponosan na njega. Bio je briljantan - kazao nam je vlasnik psa Lazar Milosavljević.

On dodaje da je uspeh još veći, jer je pas star svega 21 mesec.

- Za nama je svakodnevni rad, nega, briga. On je pre svega moj prijatelj. Preporučio bih mladima da se što više bave kinologijom i vole pse, jer ce im oni uzvratiti tu ljubav i pružiti mnogo sreće i zadovoljstva - poručuje Milosavljević.

Foto: Telegraf

On je zaljubljenik u pse i pored prvaka sveta ima još nekoliko rasnih pasa sa kojima je osvajao nagrade na međunarodnim takmičenjima. Već dvadeset godina odgaja pse.

Ipak, ova je najveća i najdraža jer je reč o svetskom nivou i takmičenju koje je najveće u svetskoj kinologiji i najmasovnije za pse.

VIDEO: Lionel Mesi dribla psa i prodaje mu fore

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA