≫ 

Napolju se smračilo, osetno je hladnije: Srbiju sa svih strana opkolili opasni oblaci (MAPA)

Očekivano, na sajtu RHMZ stoji upozorenje da se tokom 26/27. avgusta očekuju kratkotrajni nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima na slivovima Mlave, Resave, Lepenice, Belice i Crnice sa mogućnošću manjih lokalnih izlivanja

  • 5

Svuda po Srbiji danas popodne značajno je zahladnelo, Sunce se više ni ne nazire i samo što nije počela kiša. Meteorolozi i jesu najavili kratkotrajne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama (30 mm lokalno i više), s gradom i olujnim vetrom. Očekuje se da obilna kiša koja je nešto pre 17 sati potopila veće delove Jadrana, a najviše srednju Dalmaciju da se preseli i ovde.

Printskrin: Weather Channel

Bogato jezero na Kosovu krije još neka blaga: Albanci ga žarko žele, na njemu nema ugostiteljskih objekata, a posećuju ga svi (FOTO)

Čiovo i Trogir su imali obilne pljuskove u kojima je mestimično bilo i bujice. Poplavilo je podnožje kule Kamerlengo, pa su morali intervenisati vatrogasci DVD-a Trogir, piše Dalmacija Danas.

Na više mesta na obali pojavile su se pijavice. Velika pijavica razvila se u Podstrani, nedaleko od hotela Lav.

Pijavica, nevreme Printskrin: index.hr

Očekivano, na sajtu RHMZ stoji upozorenje da se tokom 26/27. avgusta očekuju kratkotrajni nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima na slivovima Mlave, Resave, Lepenice, Belice i Crnice sa mogućnošću manjih lokalnih izlivanja. Na celom toku Dunava kroz našu zemlju i na Savi kod Beograda vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivo.

Printskrin: Weather Channel

Grmljavinske nepogode se očekuju u Velikom Gradištu, Kruševcu, Nišu i Leskovcu. U ostalim delovima Srbije vreme s emože "zadržati" na pretežno i delimično oblačnom.

Krajem dana i u toku noći delimično razvedravanje najpre na severozapadu.

Printskrin/RHMZ

Slično vreme se očekuje i prvog dana nedelje uz razvedravanje u večernjim satima. Vetar uglavnom umeren, zapadni i severozapadni.

U utorak malo i umereno oblačno, na istoku i jugu jos ponegde s kišom.

Dok nevreme hara Hrvatskom, u Sloveniji se zabeleo danas popodne Triglav.

Zatim pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Krajem perioda novo naoblačenje mestimično sa kicsom ili kratkotrajnim pljuskovima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA