Rim traži od Srbije da prihvati migrante i kao primer navodi Albaniju, koja je to već uradila

Italijanska vlada odbila je da dopusti iskrcavanje sve dok i druge zemlje ne pristanu da ih prime

  • 33

Zahtev Italije da Podgorica primi deo migranata s broda Dicioti, usidrenog u italijanskoj luci na Siciliji, crnogorska vlada još nije razmatrala, ali bi Srbija to mogla uraditi jer je Rim tražio da jedan deo izbeglica dođe i u našu zemlju.

Brod Dicioti je spasao ukupno 190 migranata 16. avgusta i pristao je u Kataniji, ali je italijanska vlada odbila da dopusti iskrcavanje sve dok ne pristanu da ih prime druge europske zemlje.

Raspala se ljubav migrantkinje i policajca koja je očarala ceo region: Nura se vratila u Irak, Bobi je ostao u Kumanovu (FOTO)

Konačno su migranti iskrcani u nedelju uveče pošto je najveći deo njih pristala primiti katolička crkva, dok su Albanija i Irska objavile da će primiti po dvadesetak migranata s tog broda.

U italijanske je luke poslednjih godina pristiglo na stotine hiljada migranata, pa nova vlada - u kojoj je ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini - sada od Evropske unije zahteva da migrante ravnomernije prihvate druge zemlje članice.

Italija je od 2014. primila oko 640.000 migranata, a pristiže ili čeka još oko 170.000 ljudi, uglavnom iz Afrike.

VIDEO: Migranti zaposeli železničku stanicu Novi Beograd

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    30. avgust 2018 | 22:49

    Već smo prihvatili mnogo više migranata i postupamo sa njima mnogo humanije nego mnoge članice EU. Nevidim zbog čega bi nas obavezivao zahtev Italije da prihvatimo još njih, kada nismo, i nećemo još dugo, biti članica EU, niti smo mi stvorili migrantsku krizu. Ko je učestvovao u ratu protiv tih zemalja neka ih sada primaju. Samo, glavni akter SAD, gledaju sa strane i smeškaju se glupoj Evropi.

  • Partizan pa Bog

    30. avgust 2018 | 12:13

    Ne hvala . Saljite ih u Hr ona je clanica EU.

  • milano

    30. avgust 2018 | 12:16

    SRBIJA NIJE U EU I NATO ĆAO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA