≫ 

Srbin preživeo horor na kruzeru: Zbog pogrešnog leka izgubio ruku - od 4,6 miliona dolara dobiće samo 1,5

Tek nakon 20 sati plovidbe, kada je kruzer uplovio na Floridu Ilija je hitno prebačen u bolnicu, ali lekari više nisu mogli da mu spasu ruku

  • 2

lija Lončar (30) koji je radio kao konobar na jednom kruzeru od 4,6 miliona dolara dobiće samo 1,5 miliona nakon što mu je lekar na brodu prepisao pogrešnu terapiju koja je rezultirala amputacijom Ilijine ruke, objavili su australijski mediji.

Mladić iz Srbije radio je na norveškom kruzeru koji je u to vreme putovao ka istočnoj obali SAD. Ilija se u jednom trenutku požalio lekaru Sebastijanu Kampuzanu da se oseća malaksalo i da misli da ima grip.

Jeziva smrt na kruzeru: Ubio ženu, vukao je ka terasi, kad ga je prolaznik pitao što je to uradio, dobio je stravičan odgovor

Lekar, koji je svega nekoliko meseci radio na brodu i koji je imao v eoma malo iskustva, odlučio je da Iliji ubrizga injekcije antihistamina. Međutim, doza koju je dao Iliji dovela je do toga da mladi Srbin izgubi ruku.

Tokom suđenja se čulo da se Ilija doktoru odmah rekao da ga ruka peče, ali Kampuzano nije obraćao na to pažnju, već je nastavio da daje injekcije. Samo nekoliko sati kasnije Ilijina ruka je pocrnela i poplavela!

Srbin je dobio višemilionsku odštetu, Foto: Profimedia

Veštačenje je pokazalo da je Kampuzano Iliji prvo dao pogrešnu terapiju, drugo preveliku dozu, kao i da takvu injekciju nije smeo da mu daje u ruku!

Iako je odmah bilo vidljivo da mladiću iz Srbije nije dobro, osoblje je odbilo da pozove lekarsku pomoć s kopna koje bi Iliju prebacilo u bolnicu, što je dovelo do pogoršanja stanja.

Tek nakon 20 sati plovidbe, kada je kruzer uplovio na Floridu Ilija je hitno prebačen u bolnicu, ali lekari više nisu mogli da mu spasu ruku.

- Mog klijenta su lečili pogrešnim lekovima, na potpuno pogrešan način. To je rezultiralo amputacijom ruke - rekao je Lončarev advokat za medije i dodao da je od ranije poznato da antihistaminik koje je lekar dao Iliji može da izazove odumiranje tkiva.

Međutim, Ilija Lončar u ispovesti za Alo! otkriva pravu istinu i kaže nam da neće dobiti milione kao što pišu američki mediji. Naprotiv, kaže da sudski proces još nije gotov i da se bori da naplati odštetu koja mu sleduje nakon što je tuđom krivicom i zbog tuđeg neznanja postao invalid.

- Video sam da se pojavila vest na internetu, ali je istina malo drugačija. Kao prvo dobijaću neku vrstu invalidske penzije, odnosno odštete kroz rate, u periodu od otprilike 30 godina i ukupna suma neće biti veća od 1,5 miliona dolara. Ruka mi nije amputirana istog dana, već nakon dve nedelje, jer su se lekari borili da mi spasu ruku, ali nisu uspeli. Ne znam šta ću dalje, imam bioničku protezu od lakta na dole, pa ću morati nazad u Ameriku na lečenje, a i proces još nije gotov, u toku je arbitraža - navodi Ilija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    14. septembar 2018 | 14:53

    To je preko 4 hiljade € mesecno sledecih 30 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA