≫ 

Milojka ima crno na belo da je njen klip najveći: Markovićima zavidi celo selo zbog džinovskih 27 centimetara (FOTO)

Merenje je obavljeno prethodnog vikenda u selu Crna Bara

  • 2

Ovog leta imali smo najduži krastavac, najteži paradajz, najveću bundevu i druge rekorde iz bašta naših čitalaca. Jesen je u znaku kukuruza, posebno u Mačvi gde je, za sada, zvanično ubran najduži klip kukuruza u ovom kraju i celom Sremu. Kukuruz sa njive Dejana i Milojke Marković iz Crne Bare dugačak je punih 27 centimetara.

Milojka ima crno na belo da je vlasnica rekordno velikog klipa. Diplomu je dobila na "Kurzovina festu", održanom proteklog vikenda u Ogaru, kod Pećinaca.

Džinovski krastavac iz Jagodine nije ništa za grdosiju iz Bogatića: Hvalila se sa 48 cm, a onda je penzioner pokazao veći (FOTO)

- Nisam ni znala da će biti i takmičenje za mister klip kukuruza. Naše udruženje "Crnobarke" je učestvovalo sa zimnicom koju smo pravile i takmičili smo se za naj špajz. Da bismo ukrasile štand sa zimnicom i pohvalile se Sremcima kakav kukuruz raste kod nas u Mačvi, ponela smo nekoliko klipova iz mog ambara. Kad tamo, od svih izloženih, moj klip je bio najveći - kaže Milojka.

Foto: Telegraf

Ona napominje da je za pobednički klip kukuruza najzaslužniji sin Dejan koji je gazda u njihovom poljoprivrednom domaćinstvu. On je u proleće kukuruzom zasejao pet hektara i svoje ambare je ove jeseni napunio rekordnim rodom žutog zlata.

Visokom prinosu kukuruza, oko 15 tona po hetaru, pored kompletne agrotehnike, po Dejanovom mišljenju doprineo je i raspored padavine tokom vegetacije, pa je u celoj Mačvi ove godine kukuruz izuzetno rodio.

Foto: Telegraf

Domaćinstvo Markovića se bavi stočarstvom. Tove svinje i junad i kompletan rod kukuruza u klipu su sačuvali za stočnu hranu. Pobednički klip neće pojesti, pošto ga je majka Milojka izložila u prostorijama udruženja žena "Crnobarke", zajedno sa diplomom.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malenko.

    8. oktobar 2018 | 15:44

    Jao Milojka ako vas muz ima najduzi klip odmah ga posaljite u parove ne gubite vreme .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA