≫ 

Od sledećeg letovanja dobijaćete papir koji vas štiti od prevara turističkih agencija

Ove godine veliki broj agencija ostavio je putnike bez plaćenih aranžmana

  • 0

Oko 7.000 turista prevarenih ovog leta dobilo je odštetu od 70 do 100 odsto uplaćene sume. Nadležni obećavaju da će od sledeće godine oni koji ostanu bez letovanja dobijati nazad sav novac koji su dali na aranžmane.

Država donosi rešenje za prevare turističkih agencija: Pola miliona evra za osiguranja i nove licence

Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, objasnio je za TV Prva da procenat koji je isplaćen zavisi od toga da li ukupna potraživanja prelaze 300.000 evra koliko iznosi masa iz koje se novac isplaćuje.

Sledeće godine prevareni turisti dobijaće 100 odsto odštete, Foto: Unsplash/Serhat Beyazkaya

- Ukoliko su potraživanja veća, onda se srazmerno smanjuje procenat. Rasporedi se ukupna suma na sve koji je potražuju. Ali, ovo pokazuje da sistem nije savršen i zato ćemo od sledeće sezone da se potrudimo da u ovakvim slučajevima svi turisti budu potpuno obeštećeni - kaže Seničić.

Tako će od sledeće godine turističke agencije svakom putniku morati da daju garanciju putovanja sa uputstvima kako da je aktiviraju. U suprotnom, agencija će biti kažnjena sa pola miliona dinara.

Ovim dokumentom se, pored vraćanja novca u roku od 15 dana, putnicima obezbeđuju i troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka, kao i sva nastala nužna potraživanja.

VIDEO: Foka napala veslača, tresnula ga hobotnicom po glavi

 

(Telegraf.rs/TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA