≫ 

Devojčica Martina (3) iz Srbije pronađena mrtva u Italiji: Našli je u kolima bez garderobe

Italijanski mediji navode kako je Martinu pronašla majka, pa je dete, koje je bilo bez svesti, hitno transportovano u bolnicu San Đovani Bosko

  • 1

Troipogodišnja Martina M., za koju se navodi da je državljanka Srbije, pronađena je mrtva u automobilu svog dede u kampu kod Napulja. Devojčica je, navodno, pre toga bila na dečjem rođendanu, a u kolima se igrala s drugim mališanima.

Pronašli su maleni mrtvački kovčeg ispod kuće: Kad su videli šta je u njemu, istog momenta su počeli da povraćaju (FOTO) (VIDEO)

Italijanski mediji navode kako je Martinu pronašla majka, pa je dete, koje je bilo bez svesti, hitno transportovano u bolnicu San Đovani Bosko.

- Utvrđeno je da porodica stanuje u nomadskom kampu. Devojčica je u bolnicu doneta mrtva i utvrđeno je da je najverovatnije preminula tri do četiri sata pre nego što ju je majka pronašla. Lekari su mogli samo da konstatuju njenu smrt i zabeleže da je na čelu imala ranu - navode mediji.

Zasad se proverava da li je devojčica povređena u igri, a dete je, navodno, bilo bez odeće.

- Rana je mogla nastati i od blažeg udarca ili pada. Postoji mogućnost da se onesvestila ili zaspala u automobilu i preminula usled toplotnog udara. Zanimljivo je da automobil nije bio zaključan kad je dete nađeno - prenosi italijanska štampa.

Kako su majka i ujak doveli Martinu u bolnicu, policija je po službenoj dužnosti ispitala ženu.

- Ona je navela da je devojčicu ostavila da se igra i da je ona nestala. Ispričala je da ju je tražila satima, sve dok je nije otkrila u kolima u nesvesti - navode mediji.

Kako prenose mediji, očekuje se da će obdukcija pokazati kako je tačno došlo do smrti troipogodišnjakinje. Dosadašnja istraga jasno je pokazala da dete sa sigurnošću nije zaboravljeno u automobilu.

- Porodica će za potrebe istrage morati da rekonstruiše popodne koje je prethodilo Martininoj smrti, kako bi se razjasnila ova misterija - kažu mediji.

Mediji navode i da su roditelji male Martine srpski imigranti koji su živeli u romskom kampu u blizini Napulja. U istragu je uključen i centar za socijalni rad koji je posećivao kamp u kom je devojčica živela.

Nakon autopsije pouzdano će se znati šta je uzrok smrti nesrećne devojčice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA