≫ 

SAD objavile trgovinski rat Rusiji: Za Medvedeva je to smrt nade u poboljšanje odnosa sa Trampovom administracijom

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ranije danas zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji

  • 1

SAD su objavile trgovinski rat Rusiji zaoštrivši sankcije, naveo je  ruski premijer Dmitri Medvedev na Fejsbuku.

Ovo je lista otpuštenih otkad je Tramp na vlasti: Situacija sve više liči na njegov rijaliti, svi se pitaju ko je sledeći (FOTO)

On je dodao da je uveren da te mere neće imati smisla i da će Rusija, bez obzira na to, moći da se razvija, prenosi agencija Taš.

- Potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji. Mi ćemo tiho nastaviti naš rad na razvoju ekonomije i socijalne sfere i angažovaćemo se na supstituciji uvoza, kao i na rešavanju najvažnijih državnih zadataka, računajući prevashodno na sebe - rekao je ruski premijer.

On je naveo da je Rusija naučila da to radi i proteklih godina u uslovima gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, dodajući da je od toga na neki način imala i koristi, iako su sankcije u celini besmislene.

- Izvući ćemo se iz toga - dodao je Medvedev.

Ruski zvaničnik je takođe naveo da je zaoštravanje sankcija bacilo veliku senku na nade u poboljšanje odnosa sa administracijom predsednika Donalda Trampa.

- To je smrt nade da ćemo poboljšati naše odnose sa novom američkom administracijom - ukazao je on.

Medvedev je dodao će režim sankcija biti očuvan decenijama, ako se ne dogodi čudo, i da se on ne može otkloniti specijalnim predsedničkim dekretima bez saglasnosti kongresa.

- Tako će odnosi Rusije i SAD ostati izuzetno napeti uprkos sastavu kongresa ili ličnosti predsednika - naglasio je Medvedev i upozorio da predstoje dalja pogoršanja međunarodnih tenzija kao i odbijanja da se rešavaju najvažnija međunarodna pitanja.

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ranije danas zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji, saopštili su zvaničnici Bele kuće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA