Objavljen spisak ljudi koji bi mogli da naslede Putina: Jedno ime se ruskom predsedniku nikako neće svideti

Fondacija ističe da su potencijalni sledbenici procenjeni prema nizu pokazatelja, konkretno, u obzir su uzeti njihov publicitet, aktivnost, stabilnost i očekivanja od njihovog rada

  • 16

Fondacija „Peterburška politika“ sastavila je listu najverovatnijih naslednika ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi Sputnjik.

Putin pitao omladince: "Izbacujete me iz Kremlja?" A onda je od njih zatražio čak i dozvolu (FOTO) (VIDEO)

Lista je objavljena na veb stranici Fondacije. Na listi se nalazi 19 najuticajnijih političara.

Fondacija ističe da su potencijalni sledbenici procenjeni prema nizu pokazatelja, konkretno, u obzir su uzeti njihov publicitet, aktivnost, stabilnost i očekivanja od njihovog rada.

Na čelu liste nalazi se premijer Rusije Dmitrij Medvedev, koji je sakupio ukupno 21 poen. Prati ga gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin sa 19 poena i guverner Tulske oblasti Aleksej Djumin (18 poena).

Na listi se nalaze i lider Čečenije Ramzan Kadirov (14 poena), ministar odbrane Sergej Šojgu (17 poena) i opozicioner Aleksej Navalni (10 poena).

- Na spisku su osobe koje najčešće figuriraju u svojstvu hipotetičkih naslednika ili koje najaktivnije pretenduju na ovu ulogu - navodi se u opisu rejtinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA