≫ 

Pokušao da raznese statuu Konfederacije u Hjustonu: Uhvaćen kako kleči ispred nje sa eksplozivom (FOTO)

Endru Šnek uhvaćen je sa dve kutije lepljive trake, žicama i flašom s tečnošću napravljenom od smese koja se koristi kao eksploziv

  • 3

Endru Šnek (25) iz Hjustona, grada u saveznoj američkoj državi Teksas, uhapšen je nakon što je optužen da je pokušao, uz pomoć eksploziva, da uništi statuu Konfederacije u parku u tom gradu.

JEZIV ZLOČIN: Devojčica (8) preživela saobraćajku, a u sledećem trenutku je izrešetana do smrti (FOTO) (VIDEO)

PRETUKAO GA BEJZBOL PALICOM, PA MU ODSEKAO GLAVU MAČETOM: Jezivi zločin u Americi, ne zna se motiv ubistva

Foto: AP/Tanjug

Savezni tužioci saopštili su danas da je Šnek optužen za pokušaj namernog oštećenja ili uništavanja imovine koja dobija saveznu finansijsku pomoć, preneo je AP.

Prema navodima zvaničnika, rendžer koji patrolira Herman parkom u subotu je uhvatio Šneka kako kleči blizu statue Ričarda Doulinga, poručnika u vojsci Konfederacije u vreme građanskog rata u Americi.

Foto: AP/Tanjug

Tužioci tvrde da je Šnek uhvaćen sa dve kutije lepljive trake, žicama i flašom s tečnošću napravljenom od smese koja se koristi kao eksploziv.

Foto: AP/Tanjug

U američkom gradu Šarlotsvilu, u saveznoj državi Virdžinija, nedavno je održan veliki skup rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Foto: AP/Tanjug

Istovremeno izbili su nasilni sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se, takođe, okupili u gradu, a jedna žena je poginula dok je 19 povređeno kada je osumnjičeni beli nacionalista automobilom udario u grupu kontramitingaša.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA