Ovako je izgledao trenutak kada je Severna Koreja lansirala raketu koja je preletela preko Japana (VIDEO)

Prema navodima južnokorejske vojske, raketa je ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara

  • 4

Severna Koreja ispalila je raketu koja je preletela preko severnog Japana i pala u vode Tihog okeana kod ostrva Hokaido, saopštile su Južna Koreja i Japan.

POSLEDNJA VEST: Severna Koreja ispalila raketu prema Japanu

Japan sprema oštar odgovor Severnoj Koreji: Lansiranje rakete teška pretnja (VIDEO)

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, preneo je Rojters, koji podseća da je poslednji put 2009. godine projektil koji je ispalila Severna Koreja preletao Japan.

Japanska televizija NHK javila je da se raketa raspala na tri dela i pala u vode kod ostrva Hokaido.

Prema navodima južnokorejske vojske, raketa je ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

Foto: Profimedia/AFP

Sistem za upozorenje japanske vlade J-Alert savetovao je stanovnicima te oblasti da preduzmu mere predostrožnosti, ali je televizija NHK javila da nema znakova oštećenja.

Japanska vojska nije pokušala da obori raketu, koja je preletela preko japanske teritorije oko 06:06 časova po lokalnom vremenu.

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti japanski narod.

Foto: AP/Tanjug

- Pružićemo maksimalan napor da čvrsto zaštitimo živote ljudi - rekao je Abe novinarima u kratkom obraćanju pri ulasku u svoju kancelariju na hitan sastanak sazvan zbog ispaljivanja rakete, preneo je Rojters.

Generalni sekretar japanske vlade Jošihide Suga rekao je da je raketa pala u vode okeana, 1.180 kilometara istočno od rta Erimo na Hokaidu. On je lansiranje rakete nazvao "ozbiljnom pretnjom bez presedana" poručivši da će Tokio oštro regovati.

Pogledajte kako je izgledalo lansiranje rakete:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    29. avgust 2017 | 08:20

    Toliko o prici o stitovima. Da imaju oborili bi je.

  • Душан Кокорин

    29. avgust 2017 | 08:18

    Сваког секунда над главама нам прелећу стотине сателита са непознатом наменом.Наравно да нису СКорејски.

  • Veljko

    29. avgust 2017 | 08:44

    Ko zna, možda je ovo Kimova poruka Japancima da više neće moći da stotine hiljada korejskih devojaka i mladih žena pretvore u kurve i siluju godinama a da za to niko ne odgovara. Zvuči logično... Strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA