AMERIKA NA IVICI NOVE KATASTROFE: Uragan Irma huči s kovitlacem vetrova, jači od Lidije i Harvija, približava se Karibima (FOTOGRAFIJE)

Meteorolozi procenjuju da bi Irma mogao da bude izuzetno opasan uragan

  • 6

Nakon Harvija i Lidije pojavio se moćni uragan Irma koji se brzo kreće iznad Atlantika i predstavlja glavnu pretnju Karibima i Sjedinjenim Američkim Državama.

Uragan Irma ojačao: Ide velikom brzinom ka Karibima i donosi velike padavine naredne nedelje

OLUJA LIDIJA JE POČELA DA UBIJA U MEKSIKU: Istrgla bebu iz naručja majke, ljudi u skloništima, voda nadire (FOTOGRAFIJE)

Meteorolozi procenjuju da bi Irma mogao da bude izuzetno opasan uragan.

Satelitski snimci pokazuju da se uragan trenutno nalazi iznad Atlantika i udaljen je samo nedelju dana od SAD. Kako navodi "BBC", još je neizvesno njegovo kretanje.

Uragan Irma je nad istočnim delom Atlantskog okeana ojačao na kategoriju 3, ubrzano se razvija ka kategoriji 4 i ide ka Karibima, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

Za sada su zvaničnici rekli da Irma trenutno ne predstavlja pretnju, ali da je još rano da se daju procene. Irma je u ovoj sezoni uragana deveta koja je imenovana.

Navodi se da se uragan nalazi na oko 1.160 kilometara zapadno od grupe ostrva Kabo Verde i da izaziva vetrove maksimalne brzine od 185 kilometara na čas. 

Takve oluje, koje se šire preko Atlantika, često postaju najveći i najjači uragani, poput ranijih uragana Hugo, Flojd i Ivan.

Uragan se kreće prema Portoriku, koji je teritorija SAD, kao i Dominikanskoj Republici i susednom Haitiju i mogao bi da tamo sredinom naredne nedelje donese padavine.

Foto: NOAA

U sredu je saopšteno da se očekuje da će u toku današnjeg dana dobiti na svojoj punoj jačini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA