Izbeglice su došle na ovo malo grčko ostrvo, tu su našle svoj drugi dom i zovu ga ZEMLJA SNOVA (VIDEO)

Ovde živi 10 sirijskih porodica

  • 3

Iz ratom razorene Sirije neprestano izbeglice nadiru u sve delove sveta, ali retko za koje mesto se može reći da ih je tako dobro prihvatilo kao maleno grčko ostrvo Tilos.

Papa Franja pozvao ljude širom sveta da prihvate migrante

- Ovo je mesto gde živimo u slozi i miru. Ovde živi i posao je našlo deset sirijskih porodica i osećamo se kao kod kuće - rekao je Kusai Al Damad iz Sirije.

On je u svojoj domovini radio kao tehničar klima uređaja, a sada radi kao pekar i kako kaže, život mu se vratio u normalu.

Na Tilosu živi svega 700 duša, a složno su odlučili da otvore svoja srca i pomognu izbeglicama da pronađu posao i utočište.

- Da bi mogli da žive normalno i da pokušaju da se integrišu u društvo i zaborave traume rata, izbeglicama je neophodno da rade. Za nas je velika čast što ovi ljudi žele da ostanu ovde na Tilosu, jer i naše ostrvo tako napreduje - rekla je gradonačelnica ostrva, Marija.

Ona je istakla da svaka zajednica i grad treba da se trude da u sebi pronađu strpljenja i dobrote i pomognu ljudima u nevolji, da ih ne odbacuju i ne tretiraju kao ljude treće klase.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    29. septembar 2017 | 00:20

    Bravo Grci

  • Discovery

    29. septembar 2017 | 07:46

    Verujem da je tako kao što piše, ali dosta propagande da i mi prihvatimo migrante koje zapadne zemlje neće. One će da daju mnogo više novca da ostanu kod nas nego da ih prime kod sebe.

  • Megi

    29. septembar 2017 | 08:20

    Tako smo i mi trebalo da prve sirijske porodice zadrzimo u zemlji. Tu je bilo jako puno lekara, a nama nedostaju neki profili. Zato sto vlast nije imala mozga, sad trpi ratoborne Afganistance.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA