Putinova tajna rezidencija na Crnom moru: Hrvatsku predsednicu Kolindu ugostiće u ovoj vili, čiji je gost bio i Tito (VIDEO)

Pre Kolinde, predsednik Rusije je u maju ove godine u istoj rezidenciji ugostio nemačku kancelarku Angelu Merkel i prestravio je svojim ogromnim psom koji joj je njuškao kolena

  • 8

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović će tokom posete Rusiji boraviti u rezidenciji Bočarov ručej 2, koju je izgradio lično Vladimir Putin.

Putin se nikada nije ovoliko od srca smejao: Ministar napravio veliki lapsus, ruski predsednik ga ispravio i dobio napad smeha!

Putin je prvobitno u toj rezidenciji vodio neformalne razgovore, ali se sada praksa menja.

Pre Kolinde, predsednik Rusije je u maju ove godine u istoj rezidenciji ugostio nemačku kancelarku Angelu Merkel i predstavio je svojim ogromnim psom koji joj je njuškao kolena.

Originalna vila Bočaro ručej izgrađena je krajem 30-ih godina prošlog veka na inicijativu ministra odbrane Klementa Vorošilova, u njoj je Staljin uhapsio maršala Vasilija Blihera, a Rusi s ponosom navode kako je najpoznatiji gost Bočarova ručeja bio Josip Broz Tito, a u njoj se u aprilu 2008. odvio čuveni sastanak Putina i Džordža Buša.

Poslednji hrvatski predsednik koji je bio u službenoj poseti Rusiji bio je Stjepan Mesić. Ne zna se koliko će trajati razgovori hrvatske predsednice i ruskog predsednika - u formatu jedan na jedan Putin je nepredvidiv.

Foto: Profimedia/Alamy

Putin protokol od 20 minuta zna da produži na sat vremena, dok često i rado kasni - na vreme se nije pojavio ni Papi. Grabar Kitarović u posetu Rusiji odlazi s ciljem da obnovi zapuštene odnose i da im novi zamah.

Nakon Sočija ide u Moskvu, u kojoj će održati predavanje o ekonomiji- na Univerzitetu Plehanov, a tu će dobiti i počasni doktorat. Prvi joj je nedavno u Budimpešti dao Viktor Orban. Večeru će provesti u Boljšoj teatru.

Ukoliko je Putin bude pitao za dug Agrokora prema Sberbanci, hrvatska predsednica će zagovarati stav prema kojem dug nikako ne sme da padne na teret poreznih obveznika, što je i stav hrvatske Vlade.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BošnjakE

    16. oktobar 2017 | 23:47

    Ja ću stvarno morati podnijeti tužbu protiv Kolinde, zbog seksualnog uznemiravanja. Kad god je vidim osjetim strašno seksualno uzbuđenje koje je teško kontrolisati. Mislim da to radi namjerno i sračunato da mi napakosti, a ona usput perverzno uživa. Problem mi je što nisam siguran da li je nadležan sud u Zagrebu ili Hagu.

  • Rapsodije

    16. oktobar 2017 | 15:43

    Kako se obradovala, 😁

  • PETAR 1

    16. oktobar 2017 | 08:28

    Nema sta pravi djenlmen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA