≫ 

Federalni sudija Havaja blokirao Trampovu zabranu putovanja: Na listi je ostavio samo dve zemlje (FOTO) (VIDEO)

Najnovija zabrana objavljena je prošlog meseca i njom su obuhvaćeni putnici iz Čada, Irana, Libije, Severne Koreje, Somalije, Sirije i Jemena, kao i pojedini zvaničnici venecuelanske vlade

  • 1

Samo nekoliko sati pre današnjeg stupanja na snagu poslednje uredbe o zabrani putovanja u SAD za državljane šest muslimanskih zemalja, koju je potpisao američki predsednik Donald Tramp, federalni sudija na Havajima Derik Votson blokirao je revidiranu uredbu, prenosi AP.

10 miliona dolara nagrada onom ko dostavi informaciju koja bi smenila Trampa

Agencija navodi da je Votson objasnio potez tvrdnjom da ova uredba sadrži "potpuno iste nedostatke kao i prethodna".

AP navodi da se radi o trećem paketu restrikcija na putovanja u SAD koje Tramp spremio, a koji su sudovi u celini ili delovima odbacivali.

Najnovija zabrana objavljena je prošlog meseca i njom su obuhvaćeni putnici iz Čada, Irana, Libije, Severne Koreje, Somalije, Sirije i Jemena, kao i pojedini zvaničnici venecuelanske vlade i njihove porodice.

Votson, kojeg je na dužnost postavio bivši predsednik SAD Barak Obama, podneo je žalbu samo na deo uredbe koji se odnosi na državljane šest muslimanskih zemalja, ali ne i Severne Koreje i Venecuele.

Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    19. oktobar 2017 | 07:30

    Državni tužioci će podneti krivičnu prijavu kontra sudije u ometanju predsednika države i i države u preventiranju mera bezbednosti poveržavnim nacionalnim pitanjima, te njegovi potezi će biti okarakterisani kao udar na državu i veleizdaja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA