≫ 

Prišao mi je otpozadi u kancelariji i osetila sam njegov penis u erekciji na svom telu: Razotkriven još jedan TV napasnik (VIDEO)

"Prvi sastanak koji sam ikad imala s njim bio je u njegovoj kancelariji i samo mi je prišao s leđa dok sam sedela s druge strane njegovog stola i pritisao svoje telo uz moje"

  • 6

U jeku afera i otkrivanja seksualnih zlostavljanja, što je jedna od glavnih tema poslednjih nedelja u svetu, sada pet žena tvrdi da je i američki novinar Mark Halperin (52) jedan u masi muškaraca koji su seksualno uznemiravali žene dok su bili na visokim pozicijama. One su odlučile da svoje traume ispričaju za CNN, a to su i potvrdile njihove koleginice koje su se umalo našle u sličnoj situaciji.

Kontroverze o islamskom Harviju Vajnštajnu: Istaknuti profesor optužen za silovanje, deda mu je osnivač Muslimanskog bratstva (FOTO)

- Tokom tog perioda, tražio sam veze sa ženama sa kojima sam radio, uključujući i neke koje su mi bile podređene. Sad shvatam, nakon što sam čuo njihovu stranu priče, da je moje ponašanje bilo neprihvatljivo i da je uzrokovalo traume. Jako mi je žao zbog toga i duboko se izvinjavam. S obzirom na okolnosti, uzeću pauzu od svog posla kako bi mogao odgovarajuće da se nosim sa novonastalom situacijom - stoji u izjavi Marka Halperina koju je uputio CNN-u.

On je, inače, važio za jednog od uglednijih političkih novinara. Tokom svoje karijere, između ostalog, bio je politički direktor za ABC Njuz, koautor je bestselera 'Game Change', koju je kasnije ekranizovao HBO. Takođe, vodio je i TV emisiju za Blumberg TV. Halperin trenutno radi kao analitičar za NBC njuz, a redovni je gost analitičar u niz drugih TV emisija. Međutim, ove žene su odlučile da otkriju i njegovu mračnu stranu.

Prema izjava zlostavljanih žena, on je neke od njih nasilno ljubio u usta, dok je drugima dodirivao grudi. Takođe, tri od njih su svedočile da im je često stavljao penis u erekciji uz njihova tela, što je bilo izuzetno neprijatno iako je bio obučen. On je odbacio ove optužbe.

Ispovest prve žene

"Otišla sam u njegovu kancelariju na sok i razgovor, a on me odjednom poljubio i uhvatio za grudi. Smrzla sam se. Nisam znala šta da radim", samo je jedna od potresnih ispovesti uznemiravanih žena.

Ispovest druge žene

"Prvi sastanak koji sam ikad imala s njim bio je u njegovoj kancelariji i samo mi je prišao s leđa dok sam sedela s druge strane njegovog stola i pritisao svoje telo uz moje. Bio je obučen, ali osetila sam njegov penis u erekciji na svom ramenu. Bila sam mlada i u potpunom šoku. Rekao bi mi: Zašto se ne nađeš sa mnom gore, a ja bih odgovorila: To nije dobra ideja, a on bi i dalje navaljivao sve dok ga ne bi ignorisala i nastavila dalje sa svojim poslom".

Ispovest treće žene

"Morala sam da idem u ženski WC i kada sam završila, otvorila sam vrata, a on je stajao ispred i predložio mi da odem u drugi WC da uradim nešto. Prepala sam se. Izašla sam iz ženskog WC-a, a on je samo stajao tamo. Skoro je blokirao vrata".

Foto: Tanjug/AP

Ove žene napominju da ih Halperin nije ucenjivao niti im obećavao išta ako spavaju s njim. Ipak, s obzirom da je on čovek sa uticajem u politici i medijima, žene navode da je to glavni razlog njihove anonimnosti. Takođe, tvrde i da se osećaju posramljeno zbog svega i ne žele da ih u javnosti povezuju s tim.

"Mark je otišao iz ABC Njuza pre više od 10 godina i tokom njegovog boravka kod nas nismo imali nijednu pritužbu na njega", stoji u njihovom saopštenju.

Sve ovo se događalo između 1990. i sredine 2000-tih godina. CNN nije uspeo da sazna da li je bilo sličnih incidenata i kada je Halperin otišao iz ABC Njuza.

Halperin je 2007. godine prešao u časopis Tajm, a 2014. godine u Blumberg i to navodno za platu od milion dolara.

Daljinac(

Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EČEVERIJA brat od strica MOMOV

    26. oktobar 2017 | 12:35

    Dotične ženske osobe treba da daju otkaz u firmi gdje ih seksualno maltretiraju,a ne posle 10 i više godina da pričaju o tome jer treba pitati dotične ženske osobe dali je taj penis uticao na njihove karijere? Hoćeš da si uspješna poslovna žena? Gospođo ili optužuj odmah ili idi u drugu firmu ili ćuti i NAPREDUJ!!!

  • Nata

    26. oktobar 2017 | 20:26

    E to je pravo musko. Kod mene u firmu sve neke mlakonje, niko bre ni da me pogleda, kamoli nesto vise.

  • Dr za rock and roll

    26. oktobar 2017 | 12:43

    Puko i jedan u svedskoj. Sad kada je pocelo nece im biti kraja. Ali ako neka zlotvori isplivaju na povrsinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA