Tramp na azijskoj turneji: Sa Melanijom posetio memorijalni centar u Perl Harboru

Trampa su u pratnji supruge Melanije prevezli brodom do američkog memorijalnog centra Arizona u kome se nalazi olupina broda koji su potopili Japanci tokom Drugog svetskog rata

  • 0

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp posetio je američki memorijalni centar Arizona u luci Perl Harboru na ostrvu Oahu, u Havajskom arhipelagu, pred odlazak u Japan, prvu stanicu na njegovoj 12-dnevnoj azijskoj turneji, koja danas počinje.

Avion je leteo ka nama, gledao sam prijatelje kako gore kao baklje: On ima 103 godine i preživeo je napad na Perl Harbor (VIDEO)

Kako se Amerikanci sećaju mučkog japanskog napada na Perl Harbor. Prošlo je tačno 73 godine! (FOTO)

Trampa su u pratnji supruge Melanije prevezli brodom do američkog memorijalnog centra Arizona u kome se nalazi olupina broda koji su potopili Japanci tokom Drugog svetskog rata, prenele su agencije.

Dvojica mornara položila su venac od belog cveća u ime Trampovih pored zida sa imenima poginulih američkih vojnika, da bi potom američki predsednik i njegova supruga bacali latice belog cveća u vodu gde se nalazi olupina broda.

Oko 1.200 američkih vojnika poginulo je u iznenadnom napadu koji je izveo Japan 7. decembra 1941. godine.

Tramp je juče novinarima u Beloj kući rekao da će tokom azijske turneje razgovarati o trgovinskoj razmeni i Severnoj Koreji, izrazivši uverenje da će turneja biti uspešna.

Pored Japana, Tramp će posetiti Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam, Filipine, a učestvovaće i na Istočnoazijskom samitu na Filipinima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA