≫ 

BORBA ZA PRESTO: U Saudijskoj Arabiji privedeno desetine ministara i milijardera!

Vlada Saudijske Arabije za sada je samo saopštila da je istraga protiv korupcije u toku

  • 1

Saudijski milijarder, princ Alvalid bin Talal, uhapšen je u velikoj akciji policije protiv korupcije, na čijoj meti se našlo desetine prinčeva i ministara vlade.

Šta se zaista krije iza odluke Saudijske Arabije da pređe na "moderni islam"?

Zaposleni iz "King holding" kompanije kojom princ Alvalid predsedava potvrdio je agenciji AP da je princ uhapšen tokom noći.

Princ Alvalid je jedan od najbogatijih ljudi na Bliskom Istoku, a investirao je u kompanije kao što su "Tviter", "Epl", "Sitigrup", itd.

U Saudijskoj Arabiji poznat je da se zalaže za veća prava žena.

Vlada Saudijske Arabije za sada je samo saopštila da je istraga protiv korupcije u toku, a državni mediji javljaju da je uhapšeno desetine prinčeva i ministara.

Komitet za borbu protiv korupcije, na čijem čelu se nalazi princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman, osnovan je u subotu kraljevskim ukazom.

Da podsetimo, u junu ove godine, prestolonaslednik Muhamed bin Salman postavljen je na čelo države nakon što je njegov otac, kralj Saudijske Arabije Salman bin Adbulazis Al Saud, odlučio da "deponuje" bivšeg prestolonaslednika Muhameda bin Naiea.

Do masovnih hapšenja dolazi ubrzo nakon osnivanja protivkorupcijske komisije, kojom predsedava upravo prestolonaslednik Muhamed bin Salman (32).

Nadzirući glavne figure vlade, od odbrane do ekonomije, Muhamed bin Salman, čini se, želi da uguši unutrašnja previranja pre formalnog prenosa vlasti njegova oca, kralja Salmana, 81-godišnjaka.

Bin Salman je obećao "umerenu" Arabiju, prekidajući imidž zemlje dugo smatrane izvoznicom vehabizma. Pokrenuo je nekoliko reformi (pravo upravljanja vozilom za žene, otvaranje bioskopa).

Daljinac

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA