Severna Koreja objavila snimak lansiranja njihove najmoćnije rakete do sada koja može da pogodi bilo koji grad u Americi (VIDEO)

Probnom lansiranju nove rakete prisustvovao je i Kim Džong Un

  • 2

Severna Koreja objavila je snimak testiranja rakete Hwasong 15 koja ima "znatno veće prednosti u taktičkim i tehnološkim specifikacijama i tehničkim karakteristikama" nego balistički projektil Hwasong 14 koji je dva puta testiran u julu ove godine.

Otkriveni detalji najnovije rakete Kim Džong Una: Letela je skoro sat vremena, može da pogodi bilo koji deo Amerike!

Nova raketa Kim Džong Una može da pogodi bilo koji američki grad.

- Ako su današnji brojevi tačni, u slučaju da je ovaj projektil bio ispaljen na standardnoj putanji umesto na ovako strmoj, mogao bi da ima domet veći od 13.000 kilometara - rekla je Unija zabrinutih naučnika iz SAD-a. To konkretno znači da bi projektil u teoriji mogao da dosegne bilo koji deo kontinentalne teritorije SAD-a, uključujući Njujork i Vašington.

Probnom lansiranju nove rakete prisustvovao je i Kim Džong Un.

Japanska vlada procenila je da je raketa letela oko 50 minuta i pala u more u japanskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni, preneo je Rojters pozivajući se na japansku NHK televiziju.

Južnokorejski komandant zajedničkih vežbi rekao je da je raketa ispaljena u sredu u 03.17 sati po lokalnom vremenu iz Pjongsonga, grada u Južnoj Pjongjan provinciji.

Pogledajte snimak lansiranja:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA