Na Siciliji uhapšena žena bos: Preuzela sve poslove, prenosila poruke klanu (FOTO)

Optužbe uklučuju ubistva, iznudu, prodaju ukradene robe i vandalizam

  • 2

Italijanska policija uhapsila je danas u Palermu na Siciliji 25 osumnjičenih pripadnika mafije, među kojima je i Marianđela di Trapani, supruga mafijaškog bosa koja je preuzela njegove poslove dok se on nalazi u zatvoru.

Vođu Koza Nostre zvali su ZVER: "Bos nad svim bosovima" je prvog čoveka ubio golim rukama, a sudiju Falkonea na mafijaški način (FOTO) (VIDEO)

U hapšenju članova klanova San Lorenco i Resutana, koje je izvedena rano jutros, učestvovalo je više od 200 policajaca sa dva helikoptera i pet pasa tragača.

Optužbe uklučuju ubistva, iznudu, prodaju ukradene robe i vandalizam.

Policija je na osnovu prisluškivanih razgovora, uspela da rekonstruiše teritorijalne podele u gradu i internu unutrašnju borbu, u kojoj je Di Trapani postala moćna figura u klanu Resutana u Palermu.

Foto: Tanjug/AP

Njen muž Salvatore nalazi se u zatvoru zbog ubistva, navodi Rojters i ističe da je primetno da su supruge uhapšenih bosova, počele da preuzimaju njihove poslove i veću ulogu.

Policija navodi da je ona prenosila muževljeve poruke članovima klana i organizovala mesečne isplate porodicama uhapšenih mafijaša.

U ime svog muža određivala je i ko će voditi "porodični" posao ili ko će biti "vršilac dužnost bosa".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA