Izraelska vojska uništila Hamasov tunel NOVOM TEHNIKOM: U njemu je bio stub njihove snage!

Tunel se protezao od Pojasa Gaze do Izraela pri čemu je nekoliko stotina metara tunela zalazilo u izaelsku teritoriju

  • 8

Izraelska vojska saopštila je danas da je "novom tehnikom" uništila tunel koji je izgradila palestinska islamska organizacija Hamas, a koji se protezao od Pojasa Gaze do Izraela pri čemu je nekoliko stotina metara tunela zalazilo u izraelsku teritoriju.

KOME PRIPADA JERUSALIM? IZRAELU ILI PALESTINI? Grad ni na nebu ni na zemlji, ni u jednoj državi (FOTO)

Bukti plamen u Jerusalimu: Sukobi Palestinaca i Izraelaca sve brutalniji, ima poginulih i ranjenih, a haos tek počinje! (VIDEO)

Portparol izraelske vojske Jonatan Konrikus rekao je danas novinarima da je Izrael za uništenje tunela koristio novu opremu, napomenuvši da su izraelske snage otkrile tunel pre više meseci i nastavile da prate napore Hamasa da ga još više izgradi, prenosi AP.

Konrikus je rekao da tunel nije bio završen, ali da je bio "veoma značajan" jer je bio opremljen strujom, komunikacionim uređajima i ventilacionim sistemom, a nalazio se svega oko kilometar od izraelskog naselja.

Izrael je uništenje ovog tunela stavio u vrh prioriteta otkako se Hamas infiltrirao u tu zemlju tokom rata 2014. godine, napominje američka agencija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA