≫ 

Smrznute ajkule pronađene na američkim plažama: Nemani su pretrpele šok od prevelike hladnoće, nasukale se kao sante leda (FOTO)

Obično migriraju na jug, ali neke verovatno ovog puta nisu uspele da se sklone na vreme

  • 0

Četiri smrznute ajkule su se nasukale na obalu Masačusetsa tokom zimske oluje koja je donela sneg i izuzetno niske temperature duž istočne obale SAD, prenosi Skaj Njuz.

LEDENA KATAKLIZMA U AMERICI: Ajkule umiru, vodopadi se lede, pucaju prozori na kućama

Mrtve ajkule su pronađene na plažama Kejp Koda. Bile su isuviše zaleđene kako bi se obavila obdukcija nad njihovim telima.

Sličan ovakav slučaj se dogodio tokom novogodišnje noći u blizini Velfita, surovi vremenski uslovi su spečili istraživače da pokupe telo ajkule.

Foto: Facebook/Atlantic White Shark Conservancy

Još jedna smrznuta ajkula pronađena je 29. decembra u Brevsteru, a onda su dva dana kasnije pronađene dve ajkule na obližnjoj plaži. 

Vlasti veruju da su ajkule verovatno umrle od hladnoće i da su pretrpele šok. Ajkule se kao i delfini često viđaju na obalama Kejl Koda tokom leta.

Obično migriraju na jug, ali neke verovatno ovog puta nisu uspele da se sklone na vreme.

Foto: Facebook/Atlantic White Shark Conservancy

Da podsetimo, Novu Englesku, koja obuhvata i Masačusets, u decembru je zahvatio hladan talas. Oluja Grejson je dovela do zamrzavanja ističnih delova SAD, uključujući i tropsku Floridu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA