Žene koje su odlučile da presude sebi posle pokušaja silovanja i ponižavajućeg mučenja. Među njima je i Milica (FOTO)

Ovi slučajevi ne prestaju da izazivaju poplavu emocija kod ljudi

  • 11

Ove žene su prošle kroz pakao! Smatrale su da njihov život više nema smisla, pa su odlučile da stave tačku na celu agoniju. Ostaće upamćene jer im je čast bila važnija od sopstvenog života. Njihovo rešenje bilo je samoubistvo!

ZBOG NJE JE PLAKALA CELA JUGOSLAVIJA: Ovoj devojci je Zdravko Čolić posvetio pesmu "Ona spava" (AUDIO)

Skoro 44 godine od tragičnog događaja, koji je potresao ne samo Kruševac, već čitavu Jugoslaviju, sudbina Milice Kostić ne prestaje da izaziva poplavu emocija kod ljudi.

Milica Kostić, 18-godišnja učenica Medicinske škole iz sela Strojinci, tragično je nastradala 2. septembra 1974. godine. Da bi se spasila od četvorice siledžija koji su je namamili u stan i pokušali da je siluju skočila je sa 11. sprata "Rubinove" kule, kod Fontane u Kruševcu.

Ovaj šokantan događaj je izazvao veliku pažnju jugoslovenske javnosti, a u Kruševcu su tada organizovane demonstracije protiv nasilnika koji su kasnije osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Foto: milicakostic.rs

Za samoubistvo Milice Kostić vezuje se i popularna pesma "Ona spava" koju izvodi Zdravko Čolić. Navodno je Miličin antički gest u spašavanju časti bio inspiracija Velizaru Šofrancu da napiše tekst pesme za koju je muziku komponovao Kornelije Kovač.

INDIJA, ZEMLJA KOJA JE BILA RAJ ZA SILOVATELJE

Slična situacija se dogodila i u Delhiju kada je žena (30) skočila sa prvog sprata kako bi pobegla od petorice muškaraca koji su je silovali. Iz policije su rekli da ju je prijatelj odveo u stan na zabavu, a zatim otišao na posao. U tom stanu su je petorica muškaraca prisilila da pije, a zatim su zaključali stan i grupno ju silovali.

Sledećeg dana u ranim jutarnjim satima, žrtva je odlučila pobeći, skočivši s balkona na prvom spratu zgrade.

Osumnjičeni tvrde da je žena bila prostitutka kojoj su platili za seks i da je pobegla nakon svađe oko novca. Indija je poznata kao država u kojoj je zakonski dugo tolerisano silovanje, zlostavljajnje maloletnica i grupni seksualni napad.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

I POZNATIM LIČNOSTIMA SE ČESTO DEŠAVA OVAKAV PAKAO

Turska studentkinja i model Gulaj Bursali (20) izabrala je samoubistvo da bi sprečila da je siluju. Ona je skočila u smrt ne bi li sprečila da je siluju agent za nekretnine i njegov prijatelj.

Otišla je u Istanbul sa dečkom. Iznajmili su stan i izašli su sa prijateljima u lokalni bar. Kada su se vratili napadnuti su.

U izjavi njenog dečka datoj policiji, kaže se da su agent za nekretnine i njegov prijatelj ušli u stan pošto su rekli da iz njega moraju nešto da uzmu.

Međutim, dečko je onda pretučen i zaključan u sobu, dok su napadači svukli Gulaj i pretili joj napadom.

Foto: Facebook

Očevidac je rekao lokalnoj TV stanici:

- Čuo sam da neko doziva u pomoć i pomislio sam da se neko šali. Onda sam video golu devojku kako stoji na prozoru. Vikala je: "Ne uvlačite me unutra, ako pokušate da me uvučete, skočiću!" Međutim, oni su vikali da uđe ili će da pozovu policiju. Ona nije htela, čuo sam je dva puta kako ponavlja da će skočiti i dozivala je nekog da joj pomogne - priča taj svedok, pa dodaje:

- Ništa nisam rekao jer sam se plašio da ukoliko nešto kažem, da će pasti, pa sam samo pozvao policiju. Međutim, ona je u tom momentu skočila.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOSINGAS

    14. januar 2018 | 17:07

    Najgnusniji i najogavniji zločin.Napraviti javni registar ovakvih nitkova, a život im obesmisliti i posle izlaska iz zatvora, poslovima nedostojnim čoveka.Da svako zna, sa kim ima posla.Isto tako biti nemilosrdan i prema lažnom prijavljivanju, koje može,ne baš kao i silovanje,da ljudima upropasti živote.

  • Uh uh

    14. januar 2018 | 16:58

    Ko bre ima pravo da siluje? Jedini sud u takvim slucajevima treba prepustiti ocu ili majci i kraj price.

  • Srdjan

    14. januar 2018 | 18:42

    Po meni za silovanje bi kazna trebala biti dozivotna robija. E sad, problem su razne lazne prijave silovanja(citaj pokajanja devojke) pa odleze vrlo cesto i nevini, pa je valjda zakon tako blesav, kao ako slucajno nije bilo silovanje da covek ne lezi previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA