Delovali su kao srećna porodica, a 13 dece je živelo u lancima, bez hrane, terali su ih da uče Bibliju: Stravični detalji kalifornijskog horora (FOTO)

Bizarni slučaj je prijavila devojčica (17) 15. januara 2018. godine. Ona je bila toliko neuhranjena da je policija prvo mislila da ona ima 10 godina

  • 4

Dejvid Alen Turpin, bivši inženjer i Luiz Ana Turupin, domaćica, optuženi su da su svoju decu izgladnjivali i da su ih držali zavezane lancima u podrumu. Za čitav slučaj se saznalo kada je jedno dete uspelo da pobegne i prijavi šta se dešava u toj porodičnoj kući, prenosi heavy.com.

Nezapamćeni zločin roditelja monstruma: Vezali 13 dece lancima i držali ih u podrumu, policajci ušli u kuću strave i zatekli jezive scene! (FOTO) (VIDEO)

Vlasti tvrde da je duboko religiozni par iz Kalifornije imao finansijske probleme, ali da su zlostavljali svoju decu koja su imala između 2 i 29 godina. Bizarni slučaj je prijavila devojčica (17) 15. januara 2018. godine. Ona je bila toliko neuhranjena da je policija prvo mislila da ona ima 10 godina.

Ljudi koji su poznavali porodicu tvrde da su Dejvid i Luiz obnovili zavete u 2015. godine, ali se ništa nije činilo neobično kada je reč o ovoj porodici.

Džejms i Beti Turpin, Dejvidovi roditelji, rekli su da su njihov sin i snaja duboko religiozni, da su deca imala strogo školovanje, da su morali da pamte pasuse iz Biblije, a neke su morali da čitaju u celini. Svoje unuke nisu videli četiri ili pet godina. Iako su deca bila mršava, delovali su kao srećna porodica.

Foto> Facebook

1. Vlasti su bile šokirane kada su videle šta deca uče, ali i kada su videli fotografije sa porodičnog putovanja u Diznilend i Las Vegas.

Par je delio fotogradije sa svojom decom na društvenim mrežama. Na nekoliko fotografija se vidi da deca nose istu odeću. Ona nisu delovala neuhranjeno na slikama, iako su fotografije stare bar godinu dana.

Prijatelji koji rekli da je ova porodica uvek delovalo ljubazno. Kažu da su se deca lepo ponašala i da su bila dobro vaspitana. To se posebno odnosilo na fotografije sa venčanja ovog para.

Deca su na venčanju svojih roditelja nosila odgovarajuće ljubičaste haljine. Nakon 2016. godine ova porodica nije objavljivala nove fotografije. Prema priči zabavljača iz Las Vegasa gde je ovaj par obnovio zavete, porodica nije delovala čudno, ali ih nije video od 2015. godine.

Foto: Tanjug/AP/Riverside County Sheriff's Department

2. Turpini su dva puta proglašavali bankrot, a decu su držali vezanom u lancima u podrumu kuće.

Vlasti strahuju da je horor mogao da se nastavi da slučajno jedno dete nije uspelo da pobegne od kuće. Oni kažu da je tinejdžerka uspela da dođe do telefona i da pozove policiju.

Ona je tvrdila da su njena braća i sestre u pritvoru i da ih roditelji drže zatočene u lancima. Par je 2011. godine proglasio bankrot.

Sudski podaci pokazuju da je Dejvid radio kao inženjer i da je zarađivao 11.000 dolara mesečno. Nije poznato čime se bavio u trenutku hapšenja.

Foto: Tanjug/AP/Riverside County Sheriff's Department

3. Porodica je registrovala svoj dom kao dečiju školu, gde su školovali svoje potomke, a Dejvid Turpin je bio direktor škole.

Državni ministar obrazovanja poseduje dokument po kojem je porodična kuća ovog para registrovana kao škola. Džejms i Beti Turpin, baka i deka, kažu da nisu videli sina i snaju od posete Kaliforiji pre nekih četiri do pet godina, ali da kada su sa njima razgovarali telefonom da deca nisu bila u blizini.

Beti kaže da je par decu oblačio u istovetnu odeću iz bezbednosnih razloga.

- Bili su veoma zaštitnički nastrojeni prema svojoj deci. Par bi postrojavao decu prema njihovim godinama, a roditelji bi zauzeli svoje pozicije na početku i na kraju reda - kaže ona.

Komšinica Vendi Martinez kaže da su deca bila veoma bela, kao da nisu nikada videla sunce.

Foto> Facebook

4. Prijateljica je Luiz zvala "super mamom", ali deca su rekla da su izgladnjivana.

Godine 2012. prijateljica je na Fejsbuku napisala da je Luiz stvarno super mama. Međutim, policija je pronašla decu u zaista teškom stanju, da su bili nauhranjeni i prljavi.

- Svih 13 žrtava, starosti od 2 do 29 godina su prevezene do stanice gde su saslušani. Oba roditelja su uhapšena i prebačena u stanicu radi dalje istrage. Centar za socijali rad je odmah došao da pomogne u istazi - kažu u policiji.

Prema izveštajima, nijedan roditelj nema kriminalnu prošlost u Kaliforniji.

Foto> Facebook

5. Komšinica kaže da je majka prilikom hapšenja smejala i pljuvala.

- Luiz je izgledala čudno kada je policija došla, smejala se i pljuvala je - tvrdi ona.

Policija je pristala da pusti ovaj par da se brani sa slobode ali samo ako plate kauciju od 9 miliona dolara. Protiv njih će biti podignuto devet krivičnih prijava za mučenje i 10 za ugrožavanje dece.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    16. januar 2018 | 12:26

    Tipicni kult gde su roditelji vodje a deca jedini podanici. To sa hriscanstvom veze nema. Bolesnici. Neki od njih nisu ni deca vec odrasli ljudi. Trebaju roditelje na dugogodisnju robiju.

  • Nira

    16. januar 2018 | 12:49

    Težak slučaj duševnog poremećaja i bog svakom daje djecu. Zar u Americi nepostoje inspekcije da se vidi kako ta kućna škola radi?

  • S.

    16. januar 2018 | 13:05

    Kad ovo pročitam...uplašim se gde mi sin živi....Kalifornija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA