≫ 

Putin odgovorio Amerima čuvenom arapskom poslovicom, koju Srbi često koriste

"Psi laju, karavani prolaze"

  • 9

Ruski predsednik Vladimir Putin se našalio povodom toga što je njegovo ime izostalo sa „Kremaljskog spiska“, čak je izjavio da se oseća uvređeno.

Putin je istakao da smatra stvaranje „Kremaljskog spiska“ neprijateljskim aktom usmerenim protiv Rusije. Ruski predsednik je dodao da nije video dokumenta, ali da su ga kolege informisale.

Vašington objavio PUTINOVU LISTU: Medvedev, Lavrov, Abramovič i Kasperski - 114 političara i 96 oligarha koji su se obogatili tokom njegove vladavine

- Psi laju, karavani prolaze. Rusiji mora da se bavi unutrašnjim pitanjima - rekao je Putin sa sastanku sa učesnicima svoje izborne kampanje.

Putin je u svom odgovoru koristio staru arapsku poslovicu, koja se koristi u mnogim jezicima od Bliskog istoka pa sve do Indije. Nije tajna ni to da je i sami Srbi često upotrebljavaju.

Foto ilustracija: Telegraf, Tanjug/AP

Da podsetimo, administracija američkog predsednika Donalda Trampa objavila je listu od 114 imena ruskih političara i 96 "oligarha" koji su svoje bogatstvo stekli tokom vladavine Vladimira Putina, a na listi su, između ostalih, premijer Dmitrij Medvedev, šef diplomatije Sergej Lavrov, ali i biznismeni Roman Abramovič, Oleg Deripaska i Eugen Kasperski.

Kako navodi AP, administracija je na taj način odgovorila na zahtev Kongresa da SAD kazne Moskvu zbog mešanja u američke izbore 2016. godine.

Neformalno nazvana "Putinova lista" je u stvari dokument na sedam strana koji je deo zakona o anti-ruskim sankcijama. Prvobitna zamisao Kongresa bila je da imenuje i "osramoti" one za koje se veruje da imaju korist od Putinove vlasti u isto vreme dok SAD nastoje da diplomatski i ekonomski izoluju Putinovu vladu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    30. januar 2018 | 22:08

    Amerikanci su zlo i satanisti.

  • Imenjak

    30. januar 2018 | 15:01

    Au misli a poapo celu Rusiju gore od Romanovih

  • kamy

    30. januar 2018 | 14:27

    Zasto ameri tesko dozivljvaju nove milijardere? Umislili valjda da je to rezervisano samo za zapadni svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA