≫ 

Jedan policajac preminuo, 14 se bori za život: Trening regruta pošao naopako

Mladi policajci imali su težak trening na suncu, na 40 stepeni i bilo im je zabranjeno da piju vodu

  • 6

Jedan mladi policajac je umro, a još 14 je završilo u bolnici u Argentini nakon treninga na kome su regruti maltretirani na ogromnoj vrućini, navele su njihove porodice.

Otkaz zbog nestanka podmornice: Šef argentinske mornarice ostao bez posla

- To što su oni učinili tim dečacima tog dana nije bila obuka. Oni su ih maltretirali, udarali, radili su im užasne stvari. To liči na priče o vojnoj diktaturi - rekao je Roke Garaj, brat preminulog mladića.

Emanuel Garaj, 19-godišnji policajac, umro je u subotu, pet dana pošto je primljen u bolnicu zbog ekstremne dehidratacije, izazvane treningom na severozapadu Argentine, a 14 njegovih kolega je hospitalizovano zbog sličnih simptoma.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- I drugi momci se bore za život. Moj brat nije izolovan slučaj, neko ko nije izdržao jer nije bio fizički spreman - naveo je Roke Garaj, ocenivši rukovodioce obuke kao "kriminalce", protiv kojih je porodica podnela tužbu.

HAPŠENJA ZBOG VODE

Predstavnik regionalnih vlasti je izjavio da su prošlog ponedeljka mladi policajci imali težak trening na suncu, na 40 stepeni i bilo im je zabranjeno da piju vodu. Otvorena je istraga protiv lokalnih policijskih funkcionera koji su i suspendovani. Četiri komesara i četiri policajca su uhapšena pod optužbom za ubistvo i neizvršavanje dužnosti.

Smrt mladog vojnika Omara Karaska 1994. godine u kasarni je izazvala nacionalnu dramu koja je dovela do ukidanja obaveznog vojnog roka.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    13. februar 2018 | 07:59

    Za ovakav idiotizam nemam komentar!

  • mostarac

    13. februar 2018 | 08:25

    ja sam istrcao usljed ljeta sa suskavcem na glavi na oko 40 stepeni 6 km po asfaltu, iz mene je gorila vatra kad sam usao u kucu, ali sam ostao ziv. Ali to vise nikad nisam ponovio. Trenirao sam i provjerio izdrzljivost sa 17 godina, jer su nam seminari bili mnogo jaci.

  • Kula

    13. februar 2018 | 10:22

    Pa zar nevaži ono,samo najjači ostaju. ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA