Melanijini roditelji dobili stalnu boravišnu dozvolu u SAD: Iskoristili su upravo onaj program koji Tramp želi da ukine za migrante

Objava o statusu Viktora i Amalije Knavs izazvala je intenzivna nagađanja s obzirom da su iskoristili program poznat pod imenom "lančanih migracija"

  • 5

Roditelji Melanije Tramp, poreklom iz Slovenije, odsad imaju stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u, kazao je u sredu njihov advokat pokrenuvši nagađanja zbog činjenice da su iskoristili program spajanja porodica, a upravo taj program Donald Tramp želi da ukine.

Viktor i Amalija su Melanijini roditelji: Došli su u Belu kuću, njen otac je pljunuti Tramp, a podsećaju na tipičnu balkansku porodicu (FOTO)

- Mogu da potvrdim da su roditelji gospođe Tramp oboje legalno u SAD-u u statusu stanovnika sa stalnom boravišnom dozvolom - kazao je Majkl Vilder u saopštenju.

- Porodica koja nije deo administracije zatražila je da se njen privatan život poštuje i neću dati nikakvu drugu izjavu na tu temu - dodao je on.

Foto: Tanjug/AP

Objava o statusu Viktora i Amalije Knavs, otkrivena u Vašington postu, izazvala je intenzivna nagađanja s obzirom da su iskoristili program poznat pod imenom "lančanih migracija", a koji je trn u oku predsednika Trampa.

Izraz kojem su skloni protivuseljenički nastrojeni konzervativci označava legalne useljenike koji u SAD-u dolaze zahvaljujući pokroviteljstvu članova njihove porodice koji su u SAD uselili pre njih, na primer reč je o braći i sestrama ili deci.

Foto: Guliver/Chris Kleponis-Pool/Getty Images

- Gotovo sve američke porodice imaju vezu sa programima imigracije koje Tramp želi da ukine, uključujući njegovu vlastitu porodicu - reagovao je demokratski zastupnik Luis Gutijerez.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glišicka

    22. februar 2018 | 19:23

    Normalno! Čerka im je prva dama Amerike i sta tu nekom nije jasno?

  • Zoran

    22. februar 2018 | 15:57

    Od trenutka kada se prijavis na takav nacin ulaska u Ameriku se ceka minimum 10 godina. A i glupo je kao lutrija za zelenu kartu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA