Divljanje desničara u Grčkoj: Napadači tukli ljude gvozdenim šipkama i bacali dimne bombe, ima povređenih

Prema navodima "sajta anarhista", napadači su uzvikivali slogan "krv, čast, Zlatna zora"

  • 2

Pet osoba sinoć je povređeno kada je grupa muškaraca, za koje se sumnja da su pristalice krajnje desnice, upala u centar levičara u grčkom gradu Pireju.

Šarena borba brašnom označila kraj karnevalske sezone u grčkoj luci Galaksidi

Napadači su nosili gvozdene šipke i zapalili dimne bombe kada su upali u prostorije centra negde posle 19 časova, napali ljude koji su se u njima nalazili, razbili prozore i uništili nameštaj.

Prema navodima "sajta anarhista", napadači su uzvikivali slogan "krv, čast, Zlatna zora", koji koristi krajnje desničarska partija čiji su članovi trenutno na suđenju zbog niza napada na mirgante i protivnike, od kojih su neki bili smrtonosni.

Među petoro povređenih je advokat koji predstavlja porodicu Pavlosa Fisasa, muzičara kojeg je u septembru 2013. izbo na smrt samoproklamovani član "Zlatne zore", što je inicident koji je u centru pažnje aktuelnog suđenja.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    26. februar 2018 | 11:16

    Grci,decenijama posudjivali lovu,neradnici provodili se i uzivali od tudjeg novca,i kada je doslo vreme naplate svi im krivi.

  • Radašin

    26. februar 2018 | 12:23

    Grci neradnici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA