≫ 

Rasni motivi? Tri eksplozije u Teksasu, koje su ubile dve i povredile jednu osobu, povezane

Nepoznato je da li su se žrtve poznavale i da li su baš one bile cilj

  • 0

Tri eksplozije, koje su se dogodile kada su ljudi uzimali pakete ostavljene ispred ulaznih vrata, su najverovatnije povezane, naveo je Brajan Menli, šef policije Ostina u Teksasu, piše CNN. 

Siledžija pretukao dečaka sa posebnim potrebama, nastavnik nije uradio ništa: Majka je objavila krvavi snimak i svoj očaj (VIDEO)

Eksplozija u ponedeljak ujutru usmrtila je jednog Afroamerikanca (17) i povredila ženu koja je bila u kući, ali njene povrede nisu opasne po život. Od druge eksplozije je žena (75) u kritičnom stanju. Eksplozija koja se desila 2. marta ubila je Afroamerikanca Entonija Stivena Hausa (39).

Sve tragedije su se dogodile kada su stanari ispred ulaznih vrata uzimali pakete koje nije isporučila nijedna "poznata" poštanska služba.

Foto: Tanjug/AP

- Dokazi nas teraju da poverujemo da su ovi incidenti povezani - navodi Brajan Menli i dodaje da su istražitelji otkrili i motiv.

Menli nije naveo da li je neko preuzeo odgovornost. Nepoznato je da li su se žrtve poznavale i da li su baš one bile cilj. Policija još nije utvrdila da li su posredi zločini iz mržnje, ali je to moguće zbog rase žrtava.

Foto: Tanjug/AP

Policija je pozvala stanovništvo Ostina da budu oprezni i da obaveste nadležne ako ugledaju bilo šta sumnjivo.

- Ako ste primili paket, koji vam je ostavljen na ulaznim vratima ili u dvorištu, a ne očekujete nikakvu  dostavu ili je od nekog koga ne poznajete, zovite policiju - rekao je Menli.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA