Horor u Avganistanu: Ispred džamije se raznela 2 bombaša, Islamska država se oglasila

Islamska država u onlajn saopštenju nije pružila nikakav dokaz za tvrdnju da stoji iza napada na džamiju u Heratu

  • 2

U gradu Herat na zapadu Avganistana u blizini šiitske džamije danas su se raznela dvojica bombaša samoubica, pri čemu je ubijena najmanje jedna osoba koja se tu zatekla i ranjeno sedmoro ljudi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država, prenosi Rojters.

HOROR U AVGANISTANU: Vojnici umirali zato što su dobijali pogrešnu krvnu grupu prilikom lečenja

Navodi se da je zamenik šefa policije Aminulah Amin kazao da su bombaši pokušali da uđu u džamiju, ali su se razneli ispred kada su ih čuvari tog verskog objekta zaustavili.

Rojters prenosi da Islamska država u onlajn saopštenju nije pružila nikakav dokaz za tvrdnju da stoji iza napada na džamiju u Heratu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    25. mart 2018 | 12:43

    Boze moj na sta se ovaj svet sveo i kakva je ovo islamska drzava ubijajuci svoje sa istom vjerom i one koji nisu islam se razvijao vijekovima kao i hriscanstvo ako hoce da nametnu svoje principe i nacine vjerovanje sto to ne rade kao sto su radili propovjednici svojih vjera Muhamed i Isus . Sta time postizu ubijajuci svoje i druge .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA