≫ 

Kako Albanci protestuju protiv visoke putarine? Zapale naplatnu rampu (FOTO) (VIDEO)

U znak protesta protiv povećanja putarine, na auto-putu na severu Albanije, napravila se kilometarska kolona automobila

  • 8

Demonstranti koji protestuju zbog skuplje putarine sukobili su se danas sa policijom u Kukešu, gradu na severu Albanije, a tom prilikom zapaljena i naplatna rampa, javlja albanska televizija "Top čenel", prenosi RTS. Na protestu je povređeno 13 policajaca i nekoliko demonstranata.

Navodi se da se kilometarska kolona automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine.

>>>Albanci napravili haos u ski-centru Kolašin: Braća Barjaktari nasrnula na obezbeđenje zbog parking mesta? Očevici tvrde nešto potpuno drugo

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Fatmi Džafaj rekao je da se među demonstrantima našlo i nekoliko osoba sa "kriminalnom prošlošću".

PROTESTI REAKCIJA NA NEPRAVDU

Lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša poručio je vladi da ljude na severu Albanije izuzme od putarina i da ih smanji, nazvavši današnje proteste reakcijom na "nepravdu i nasilje vlade". Kako navodi AP, miran protest postao je nasilan kada su učesnici počeli da bacaju kamenice i pale naplatne stanice.

Kako javlja portal albanske televizijske stanica, demonstranti nisu dali vatrogascima da priđu naplatnoj stanici.

Premijer Albanije Edi Rama, povodom protesta i sukoba sa policijom zbog skuplje putarine izjavio je da će nasilje nad imovinom i policijom biti kažnjeno.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Počinioci nasilja i oni koji su im bili inspiratori neka ne misle da će trijumfovati nad zakonom - kazao je Rama, prenosi Rojters.

PROBNA NAPLATA PUTARINE

AP je objavio da su albanske vlasti ove nedelje započele probnu naplatu putarine koju će vozači plaćati od 2,5 do 22,5 evra, kao i da je ovaj autoput dug 110 kilometara i da ga turisti s Kosova koriste za odlazak na more u Albaniju.

S tim u vezi, kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da su nove cene "preterane". Albanska televizija "Top čenel" javila je ranije danas o sukobima i kilometarskoj koloni automobila napravila na auto-putu u Albaniji zbog protesta organizovanog povodom povećanja naplate putarine, preneo je RTS.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    31. mart 2018 | 16:24

    Budale

  • Vuk

    31. mart 2018 | 17:06

    Uvek su divljaci bili i ostvariče fuj

  • Deda Radoje

    31. mart 2018 | 18:08

    Desava se na kosovu: Prvi razred,uciteljica pita glasno,koliko je 2 i 2 niko se ne javlja,jedino Arif dize ruku i odgovori 4, nakon odgovora uciteljica pita,a 4 i 4 koliko je, svi cute,opet Arif kao iz topa 8, tacno kaze uciteljica,a onda ceo razred skandira, Arif komputore, Arif komputore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA