≫ 

Počela blokada Telegram mesindžera u Rusiji: Nisu hteli da daju državi da čita poruke korisnika

Moskovski sud, naime, blokirao je pristup Telegram mesendžeru u Rusiji 13. aprila, jer nisu nisu hteli da pruže Ruskoj Federalnoj službi za nadzor komunikacija "ključeve" za dešifrovanje poruka

  • 0

Ruska Federalna služba za nadzor komunikacija Roskomnadzor saopštila je dan je danas počela s blokadom Telegram mesindžera u toj zemlji, čime sprovodi odluku suda od prošle nedelje.

Kraj Telegram aplikacije za dopisivanje? Odbili zahtev ruske vlade da omoguće čitanje svih poruka koje korisnici šalju!

Roskomnadzor je u saopštenju postavljenom na veb sajtu naveo da je poslao telekomunikacionim operaterima obeveštenje o blokadi servisa, preneo je Rojetrs.

Moskovski sud, naime, blokirao je pristup Telegram mesindžeru u Rusiji 13. aprila, jer nisu nisu hteli da pruže Ruskoj Federalnoj službi za nadzor komunikacija "ključeve" za dešifrovanje poruka, izvestio je Tas s. Sud je presudio da se moraju ispuniti zahtevi Roskomnadzora, koji je zatražio od kompanije Telegram da objasni kako se pridržava ruskog zakona o lokalizaciji podataka.

Roskomnadzor je ranije najavio da će u drugoj polovini ove godine ispitati koliko se Fejsbuk pridržava ruskog zakona i saopštio da je od Fejsbuka zatraženo i obrazloženje zašto je pojedinim ruskim medijskim organizacijama ograničen pristup nalozima na toj društvenoj mreži.

Telegram je aplikacija za dopisivanje, slična je WhatsApp-u, a napravio je Pavel Durov, osnivač ruske verzije Facebook-a, VKontakte.

VIDEO: VAŽNO JE ZNATI: Evo kako da zaštitite vaše podatke na Fejsbuku

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA