Zašto je Kim Džong Un uopšte pristao da se sastane sa Trampom? (VIDEO)

Ji Seong Ho smatra da Severna Koreja na taj način pokušava da kupi vreme, koje joj je neophodno za završetak nuklearnog programa. Iako Severna Koreja voli da se hvali svojim uspešnim lansiranjem projektila i nuklearnim testovima, potrebno im je još vremena kako bi završili svoj program

  • 8

Za nešto manje od mesec dana u Singapuru će se sastati predsednici SAD i Severne Koreje, Donald Tramp i Kim Džong Un, a već se postavlja pitanje - zašto je severnokorejski lider pristao na taj sastanak.

Odgovor na to pitanje možda ima Ji Seong Ho, koji je 2006. godine sa bratom iz Severne Koreje, najpre prebegao u Kinu, a potom u Južnu Koreju, gde sada vodi organizaciju koja pomaže drugim Severnokorejcima da pobegnu iz zemlje.

>>> Najnovija odluka Kim Džong Una: Eksplozijom će uništiti mesta za nuklearne probe u Severnoj Koreji (FOTO)

Severna Koreja pokušava da kupi vreme za završetak nuklearnog programa? - Foto: AP/Tanjug

Ji smatra da Severna Koreja na taj način pokušava da kupi vreme, koje joj je neophodno za završetak nuklearnog programa. Iako Severna Koreja voli da se hvali svojim uspešnim lansiranjem projektila i nuklearnim testovima, potrebno im je još vremena kako bi završili svoj program.

S druge strane, denuklearizacija Severne Koreje predstavlja najveći prioritet Trampove vlade, kako bi se osigurala bezbednost nacije.

Kako navodi Ji, dolazi se do tačke gde SAD osećaju potrebu da preduzmu konkretne korake protiv Severne Koreje, a to su uznemiravajuće vesti za vladu Kim Džong Una.

- Zapravo, ako bolje pogledate Severnu Koreju, reč je o vladi koja se boji da pokrene rat, ne narod. Ljudi mogu da prežive ratove, ali severnokorejska vlada preživljava eksploatisanjem svog naroda i zastrašivanjem drugih zemalja. To je dobar život za njih, ali započinjanje rata bi sve to ugrozilo. Da ne spominjem njihove živote - ističe Ji.

Kako kaže, Kim Džong Un mora da napravi neki pozitivan korak, jer mu građani sve manje veruju. Kad je stupio na vlast, obećao je narodu da će za pet godina živeti u raju, ali nije ispunio obećanje. Ekonomske sankcije samo su pogoršale životni standard građana Severne Koreje.

Otvarajući se ka svetu, Kim ima priliku da poboljša život građana u svojoj zemlji i poveća stepen poverenja.

- Na predstojećem sastanku, sve zavisi od stava Severne Koreje. Mislim da će za promenu, na ovom sastanku Severna Koreja morati da prihvati sopstvene greške i da prihvati završetak svog nuklearnog programa - zaključio je Ji.

VIDEO: Naduvana Severna Koreja, istina ili mit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    15. maj 2018 | 02:15

    Preveslaće ih Kim sve, on je od malena učen i školovan da bude vladar i predsednik, za razliku od američkog biznismena kome je samo novac u glavi. Samo polako...

  • miki

    14. maj 2018 | 21:10

    ovaj vrlo relavantan da objasnjava pa on je izdajnik svog naroda

  • Но комент

    14. maj 2018 | 21:09

    Можда хоће да га рокне

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA