≫ 

Najnovija odluka Kim Džong Una: Eksplozijom će uništiti mesta za nuklearne probe u Severnoj Koreji (FOTO)

Ceremonija demontaže biće održana pred susret sa Trampom

  • 3

Ceremonija demontaže mesta na kome se vrše nuklearna testiranja u Severnoj Koreji održaće se od 23. do 25. maja, javljeno je iz ove zemlje. To će biti dramatičan, ali simboličan uvod u istorijski susret Kim Džong Una i predsednika Donalda Trampa idućeg meseca.

Tramp ponovo hvali Kima: Veruje da lider Severne Koreje želi da uvede svoju zemlju u stvari svet, a onda je otkrio da li će otići u Pjongjang

Severnokorejsko Ministrstvo spoljnih poslova reklo je u subotu da će svi tuneli na mestima testiranja na severoistoku zemlje biti uništeni eksplozijom, a da će svi objekti za osmatranje i istraživanje, kao i stanice koje se nalaze na površini zemlje, takođe biti uklonjeni.

Lokacija nuklearnog testiranja Pungeri u Severnoj Koreji Foto: Tanjug / AP

Na ovu ceremoniju planiraju da pozovu novinare iz Sjedinjenih država, Južne Koreje, Kine, Rusije i Velike Britanije, kako bi ispratili čitav proces.

Kim Džong Un je ranije otkrio svoje planove da zatvori mesta na kojima se vrše nuklearna testiranja tokom svog sastanka sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom prošlog meseca, piše Dejli mejl.

VIDEO:  Obezbeđenje Kim Džong Una na sastanku dveju Koreja svima palo za oko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA